Meslek ve Kültür dersi öğretmenleri ile bir araya gelen İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tosun, Okul Müdürü Fatih Olgun’dan okullarında yapılan mesleki çalışmalar, iş güvenliği faaliyetleri ve projeler ile ilgili bilgi aldıktan sonra uygulamalı öğretim yapılan atölyelerde incelemelerde bulundu.

Tosun, “Mesleki Eğitim vazgeçilmez zorunluluktur”

Atölyelerde öğrenim gören öğrencilerle bir araya gelen Müdür Ali Tosun, öğrencilerimizin eğitimlerine ve geleceğe dair düşünceleriyle ilgili bir süre sohbet etti. Mesleki eğitimin önemine değinerek, üreten, yenilikleri yakından takip ederek gelişen bir Türkiye için mesleki eğitimin vazgeçilmez bir zorunluluk olduğunu dile getirdi.

Tosun, “Anasınıfından Üniversiteye her alanda toplumsal gelişim eğitimle mümkündür”

Bir şehrin okulları ve tüm kamu kurum ve kuruluşları iş birliği içerisinde çalışması, şehrin geleceği ve gelişimi için büyük önem arz eder. Onun için lise öğrencileri ve meslek kuruluşlarının buluşturulmasına özen göstererek ortak çalışmalar yapıyoruz. Unutulmamalıdır ki, anasınıfından üniversiteye her alanda toplumsal gelişim eğitimle mümkün olacaktır” dedi.

Tosun, ülkemizin ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman yetiştirilmesi konusunda meslek eğitimi veren okulların çok önemli bir işlevi yerine getirdiğini belirterek, son yıllarda devletimizin attığı adımlarla mesleki eğitimin staj ve istihdam olanaklarıyla desteklendiğini de sözlerine ekledi. 

Ziyaret hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.