İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Suat Parıldarfırınlarda Gıda Kontrol Ekiplerinin yaptığı denetime katılarak fırıncılarla sohbet etti.

Ramazan ayında tüketimi artan ekmek ve ekmek çeşitlerinin satışının yapıldığı fırınlarda Gıda ve Yem Şube Müdürü Ahmet Tırnakçı ve Gıda Kontrol Ekiplerinin yaptığı Ramazan denetimine katılan İl Müdürü Parıldar fırınların üretim, depo ve satış reyonlarını inceleyerek işyeri yetkilileri ve sektör çalışanlarıyla sohbet etti.

Suat Parıldar konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Gıda Denetim Ekiplerimiz halkımızın sağlıklı gıda tüketebilmesi amacıyla özellikle ekmek başta olmak üzere tüketiminin artış gösterdiği Ramazan Ayında et ve et ürünleri, süt ürünleri, unlu mamuller ve pastacılık ürünleri işleyen üretim yerlerinde işletmelerin genel temizlik ve hijyen kurallarına uygunluğu, gıdaların üretim, sunum, muhafaza ve depolama şartları ve ürün etiketlerinin kontrolü gibi konularda daha sık denetim yapıyorlar.''En İyi Denetçi Tüketicidir'' ilkesi doğrultusunda vatandaşlarımızın alış-verişlerini yaparken gıda ürünleri ile ilgili herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaları durumunda İl Müdürlüğümüzün 814 10 58 numaralı telefonunu veya Alo Gıda 174 hattını arayarak bildirmeleri halinde Gıda Denetim Ekiplerimiz tarafından gerekli denetim ve incelemeler yapılacaktır. Tüm vatandaşlarımıza huzurlu ve bereketli bir ramazan diliyorum" dedi.