İnce konuşmasının başından sonuna kadar, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik eleştiriler yaptı.

İnce’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik en ağır eleştirisi, ‘1071'den bu yana Anadolu topraklarında yaşayan en yalancı kişi Erdoğan'dır’sözleriyle yaptığı eleştiri oldu.

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, ‘24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak olan 27 Dönem Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı seçildiğimde, Yalova’ya birçok hizmetler getireceğim. İlk hizmetim Yalova’ya Havaalanı kazandırmak olacak’ dedi.

‘Bugün benim yaptığım mitingle, dün Erdoğan’ın yaptığı mitingi karşılaştırırsak, bugün meydanda2 kat insan var’ sözleriyle konuşmasını sürdüren İnce, ‘Kadın ve geçlerin önünü açacak birçok hizmetler yapacağız. Kadınlarımızın iş hayatına atılmaları için ücretsiz kreşleri devreye sokacağız. Erdoğan, kıraathanelerde; çay, kek ve son olarak börekle menü zenginleştirmeyi hedeflerken, biz uzaya turistlik geziler yapan bir nesil yetiştirmeyi hedefliyoruz.

Türkiye’de yıllardan beridir araç yapılıyor. Bu teknoloji eski. Bu araçlardan çok az bir para kazanıyor ülke. Parayı kazanan patent sahibi ülkelerdir. Erdoğan bu teknolojiyi 30 yıl geriden takip ediyor.

Erdoğan’a memleketim Yalova’dan bir daha sesleniyorum. Yüreğin yetiyorsa, istediğin bir TV kanalında, istediğin zaman çık karışıma. Benimle tartışma ya var mısın? Yüreğin varsa çık karşıma Erdoğan..!

Millet sana,‘Baybay Erdoğan’ diyecek. Senin yaptığın köprüden de, Süleyman Demirel in yaptığı köprüden de her zaman geçiyorum. Süleyman Demirel’in yaptığı köprüden gidiş-dönüş 11TL ödüyorum. Senin yaptığın köprüden gidiş-dönüş için tam 228 TL ödüyorum. Senin bu zihniyetini yıkacağım, köprüleri değil. Ben 24 Haziran da Cumhurbaşkanı seçildiğimde camileri yıkıyacağız, köprüleri değil.

Kamu ihale kanununu 180 defa değiştirdiniz. Bunu yandaş müteahhitleri zengin yapmak için yaptınız. 40 milyon doları Suriyeliler için harcadınız. Ben Cumhurbaşkanı seçilirsem kendime ait Ankara da ki evimde ikamet edeceğim. Çankaya Köşkünden devlet işlerini yürüteceğim. Erdoğan’ın sarayını yıkmayacağım. Sarayını, gençlere vereceğim. Erdoğan, ‘akıllı olduğunu’ söylüyor. İlkokul mezunu FETÖ sizi kandırmadı mı? Kim kaç çocuk yaparsa yapsın. Çocuk sayısına karışmayacağıs. Ama, çocuk bezi için alınan %18 KDV’yi kaldıracağız. Kamu alımlarında mülakatı kaldıracağız. İktidarlar değişse de kamuda değişiklik olmayacak.

Öğrencilerimizin sorularını çalıp, yandaşlarına verdiler. Öğrencilerimizin yurt sorunlarını 2 yıl içinde çözeceğiz. Mutfaklarımızda yangın var. Kuru fasulye, pirinç, et, saman ve hatta çöp dahi ithal eder duruma geldi Türkiye. Erdoğan, sizden biri değil. Kilosu 4.5 TL olan beyaz çay içiyor. Siz ne içiyorsunuz?

Üniversite sınavlarının bir hafta ertelenmesini doğru bulmuyorum. Seçimler, bir hafta daha erkene veya bir hafta daha geç yapıla bilinirdi. Cumhurbaşkanı seçildiğim zaman tüm öğretmenlerin atamasını yapacağız.

23 Haziran'da İstanbul yapılacak büyük mitingde; GS’li, FB’li, BJK’li ve TS’luları formalarını giymiş şekilde, birbirine kenetlenmiş bir şekilde mitingin yapılacağı alana bekliyorum.

Askerlik konusunu yeniden yapılandırmaya gidileceğiz. 1 defaya mahsus olmak şartıyla Bedelli Askerlik düşüncemiz var. Bedelli Askerlik’den gelecek parayı 3’e böleceğiz. Şehit ailelerine, savunma bakanlığına, erlere eşit şekilde dağıtılacağız. Ekonomide yaşanan krizin tek sorumlusu Erdoğan’dır. Kredi derecelendirme kuruluşlarının yaptıkları değerlendirmeler kötü olunca, ‘Hoca bana taktı’ derlerdi. Erdoğan da şu an bunu yapıyor.

Çınarcık, Çiftlikköy, Armutlu, Kadıköy, Teşvikiye hepsi burada mı? Hepinize teşekkür ediyorum.

Cumhurbaşkanı adaylı tanıtım mitinglerinde ilk defa vekil adaylarımızı tanıtıyorum. Ben Cumhurbaşkanı olacağım. Özcan Özel, Ertan Şener ve Mehmet Gürel ise Yalova’nın Milletvekilleri seçilecekler.

Selahattin Demirtaş a da ziyarete gittim. İnkar etmiyorum. Engin Alana, İlker Başbuğ’a ilk ziyaretleri ben yaptım. AK Parti eski Milletvekili Şükrü Önder 70 yaşındasuçsuz yere 6 ay Kandıra'dayattı. AK Partili bir arkadaşı gidemedi ziyaretine. Şükrü Önder’i bile sattı bunlar. Arkadaşlarını dahi sattı bunlar.Muharrem İnce gitti. Ben insanları, kimseyi ayırmam. İlk mitinge Yalova'dan başlattım. 90. Mitingi de Yalova'da yaptım’ şeklinde konuşmasını tamamladı. Haber: Ayhan Polat