Çalıştayın çıktıları ışığında 6 Haziran Pazar günü Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un yönetiminde ve MBB Başkanı Tahir Büyükakın’ın ev sahipliğinde; Marmara Denizi'ne kıyısı bulunan MBB üyesi Balıkesir, Bursa, İstanbul, Kocaeli ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanları ile Çanakkale ve Yalova Belediye Başkanları ve MBB Encümen Üyesi Başkanların katılımıyla yapılacak olan toplantıda Marmara Denizi Ortak Eylem Planı konuşulacak.

Marmara Denizi’nin mevcut çevresel durumu ele alınacak

Misyonlarından biri Marmara Denizi’ni korumak için birlikte hareket etmek olan Marmara Belediyeler Birliği (MBB) merkezi yönetim, yerel yönetimler, üniversiteler, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve diğer paydaşlarla birlikte bir ortak eylem planı geliştirme hedefi doğrultusunda çalışmalar yürütüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının destekleri ve iş birliğiyle düzenlenecek olan “Marmara Denizi’nde Müsilaj Problemi ve Çözüm Önerileri” başlıklı çevrimiçi çalıştay bu hedefin önemli bir adımını oluşturuyor. 4 Haziran’daki çalıştay programında Marmara Denizi’nin mevcut çevresel durumu ve bunun deniz ekosistemine etkileri, kentsel atık su yükü ve projeksiyonlar, su ürünleri ve turizm başta olmak üzere çevre yönetiminin sektörel etkileri, tarımsal kirlilik ve gemilerden kaynaklı kirlilik konuları ele alınacak.

Deniz salyasına ivedilikle çözüm üretmek ve Marmara Denizi'nin çevre yönetimini ortak bir anlayışla ele almak üzere yapılacak olan toplantıyı müteakip Marmara Denizi'ne ilişkin eylem planı konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum kamuoyuna açıklamada bulunacak.