Önceki akşam, görevi yeni devralan Adem Saruhan başkanlığında MÜSİAD YALOVA ve GENÇ MÜSİAD üyeleri; geçtiğimiz hafta yapılan değişiklik sonrası Yeni Yönetim Devir Teslimi ve bu minvalde önceki dönem MÜSİAD YALOVA Başkanı Abdullah Yanık onuruna verilen yemekte buluştu. 2010 yılından yedi iş adamı ile yola çıkarak; MÜSİAD YALOVA’nın kurucu başkanlığını yapan Abdullah Yanık, MÜSİAD’ın ilimizde bilinirliği, GENÇ MÜSİAD’ın kurulması, Derneğin Şube olma aşamasına getirilmesi, ayrıca başkanlığı süresince yürüttüğü birçok bölgesel proje ve etkinliklere imza attı.  Onuruna verilen yemekte plaket töreninden sonra söz alan Abdullah Yanık:“Sivil Toplum Örgütlerinin dinamik yapısının sürdürülebilirliği için yeni yüzler; yeni yönetimler ivme ve heyecan kazandıracaktır. Bu anlamda; başkanlık görevimi gönül rahatlığı ile Adem Saruhan’a devretmenin huzurunu, MÜSİAD Yalova Platformu ile çok değerli dostlar kazanmanın gururunu yaşıyorum. Şahsıma her daim destek olan yönetimdeki arkadaşlarıma ve tüm MÜSİAD YALOVA üyelerine teşekkür ediyorum” dedi. MÜSİAD ve GENÇ Müsiad üyelerinden oluşan ‘Hazirun’ da tek tek söz alarak Başkanlığı devreden Abdullah Yanık’a göstermiş olduğu fedakarlıklar için teşekkürlerini sunup yeni MÜSİAD YALOVA Başkanı Adem Saruhan’a hayırlı olsun temennisinde bulundu. Kapanış konuşmasını yapan Adem Saruhan;“MÜSİAD’ın kurulması ve bu günlere gelmesinde emeği olan başta Abullah Yanık’a ve dönemin Yönetim Kurulu üyelerine ayrıca teveccühlerinden ötürü MÜSİAD YALOVA başkanlığı için teşvik ve takdirde bulunan tüm üyelerimize şükranlarımı sunuyorum. Hep beraber Yalova’da MÜSİAD’ı çok daha ileri taşımak Misyon’umuzun gereği. İlimize ve ülkemize hizmet etmek için bayrağı devraldık. MÜSİAD’ın tecrübe rezervi ve siz değerli üyelerimizin dışında yeni katılacak üyelerle birlikte inşallah ilimize ve ülkemize hizmetimiz devam edecektir” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Adem Saruhan kimdir?

1973 Almanya doğumlu olan Adem Saruhan, aslen Rizelidir. Ailesi 1935 Yılında Rize’den Yalova yerleşmiştir. İlk, orta ve lise eğitimini Yalova’da tamamlayan Saruhan; Sosyal Bilimler Fakültesi’nden mezun olmuştur. Ticari hayata lise yılları ile başlayan Adem Saruhan; Kuruluşu 1989 yılına dayanan ve gıda sektöründe Yalova’da hizmet veren Saruhanlar Ticaret. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmaktadır. İş adamı kimliğinin yanı sıra sosyal sorumluk gereği birçok dernek ve sivil toplum örgütlerinde aktif olarak görev almaktadır.

Yalova Toptancılar Gıda Sitesi Başkanlığı, Yalova İmam Hatipliler Derneği Yönetim Kurulu üyeliği, YACDER Yalova Cami Yaptırma Derneği Yönetim Kurulu üyeliğini sürdürmektedir.

Aynı zamanda, 2014 Yılından beri MÜSİAD YALOVA Üyesi olan Adem Saruhan MÜSİAD YALOVA Başkanlığını yapmaktadır. Spora olan düşkünlüğü ile bilinen Adem Saruhan Fenerbahçe Kongre üyesi olup evli ve üç çocuk babasıdır.