Mutlu; “10 – 16 Engelliler Haftası Mayıs ayının ikinci haftasında kutlanmaktadır. Engelliler haftasında, engelliler ile ilgili sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirilmekte ya da tamamlanmaktadır. Engellilerin sorunları, hayatları, tecrübeleri, iş ve özel hayatları, diğer insanlar için bilinçlendirme çalışmalarına konu olmaktadır. Engelli olmak bir tercih değildir. Her insan bir engelli adayıdır.

Engelli insanlarla yaşamak bir erdemdir. Bu erdemden yoksun olarak hayata devam etmek insanlığın kaybedilmesine neden olur. İnsanlığını kaybedenin kaybedecek bir değeri kalmaz. Bizim toplumumuz duyarlı bir toplumdur. Muhtaç olan herkese ne olduğuna, kim olduğuna bakmadan yardım eder. Muhtaç olanın konumu önemli değildir. Bu duyarlılık engelli insanlar için de geçerlidir.

Günümüz dünyasında maalesef ki yeni olarak düşünülmeye başlanan engellilerin sosyal hayatı, toplumda da bir farkındalık oluşturmuştur. Fakat yine de bazı insanlar engellilere gereken saygı ve ilgiyi göstermemektedir. Bu örnekler bize, engelli olmanın fikir ve hisle ilgili olduğunu gösterir. Bir insanın özgürce düşünmesi ve en büyük engel olan ön yargıları bir kenara bırakması, hayatı daha da kolaylaştıracaktır. Önyargılarımızdan kurtulduğumuzda, engelli insanların da insan olduğunu daha rahat kavrayacağız ve sosyal hayatımızda ön kabullerimiz daha berrak bir düzende olacak. Bu bakımdan engelli insanlarla daha fazla vakit geçirmeye çalışmalı, onlar için iyi şeyler düşünmeli ve yapmalıyız.

Bir insan olarak her türlü engelin üstesinden gelmek elimizdedir. Önemli olan gönül birliği yapmaktır. Eksikliklerden değil, birliklerden yola çıkmaktır.” İfadelerini kullandı.