Yapılan ziyarette öncelikle İl Başkanı Mehmet Demirhan, parti Genel Başkanı Ali Babacan’ın selamlarını iletti. Partinin değer ve ilkelerinden, politikalarından, Yalova’daki faaliyetlerinden bahsetti. Ardından dernek yöneticilerinin pandemi koşullarında yaşadıkları sorunlar dinlendi. Demirhan ziyarette, “Dünyanın gelişmiş ülkelerinde sanatçılar devletten aldıkları desteklerle, evinden dışarı çıkmasa bile üreterek ve ürettiklerini çeşitli yöntemlerle paylaşarak bu ağır koşulları aşabilmekte. Ne yazık ki Türkiye bunu başaramadı.” İfadelerine yer verdi.

“Sektör sahipsiz”

“Açıklanan normalleşme kararlarında sanatçıların sorunlarına hiç değinilmedi. Sanat ve sanatçı yok sayıldı. Unutuldu. Devlet birçok sektör gibi bu sektörü de sahipsiz bıraktı.

“Sanat alarm veriyor”

Müzisyenler ve özellikle muhalif sanatçılar, konser gelirlerinden elde ettikleri kısıtlı bütçeleriyle en temel yaşamsal ihtiyaçlarını karşılayamaz oldular. Pandeminin başlangıcı hepimizde birkaç haftada biter algısı yaratmıştı. Ancak sürecin beceriksizce yönetil(eme)mesi, müzisyenleri de geçim sıkıntısına soktu.” diyerek durumu aktaran dernek yöneticileri; Sosyal devlet anlayışının olmamasından yakındılar.  Müzisyenlerin yaşamının giderek daha da çekilmez hale geldiğinden ve sanatın alarm vermesinden bahsettiler.