Altınova Anadolu Erzurumlular Derneğinin bulunduğu sokağa 'Nene Hatun’ adının verilmesi nedeniyle yapılan tören, onlarca Erzurumluyu bir araya getirdi.   

Altınova Anadolu Erzurumlular Derneği yönetiminin, Altınova Belediye Meclisine yaptığı talebi değerlendiren Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral ve Meclis Üyeleri, derneğin bulunduğu sokağa 'Nene Hatun sokağı' adını koydu.  

Yeni adı ile anılacak olan ‘Nene Hatun’ sokağın açılışı 21 Mayıs 2022 Cumartesi günü yapıldı. 67 yıl önce hakkın rahmetine kavuşan Nene Hatun, bu anlamlı günde dualarla anıldı.

Altınova Anadolu Erzurumlular Derneğinin bu anlamlı davetine; bir önceki dönem Çevre Bakanı İdris Güllüce, bir önceki dönem Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Muzaffer Gülyurt, Yalova Valisi Muammer Erol, Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Erzurum Konfederasyonu Genel Başkanı Mustafa Macit ve yönetimi, siyasi partilerin il başkan ve yöneticileri, STK Başkanları, Meslek Odaları Başkan ve Yönetimleri, iş insanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Durmaz, ‘’Nene Hatun’ adı bizler için çok anlamlı  

Nene Hatun'un, Türk tarihinde önemli bir yeri olduğunu ve Kurtuluş Savaşında yaptığı kahramanlıklarıyla gurur duyduklarını söyleyen Altınova Anadolu Erzurumlular Dernek Başkanı Ferman Durmaz, ‘’Türk kadın kahramanımız Nene Hatun'un adı, Altınova Belediye Başkanı Sn. Dr. Metin Oral ve belediye meclisince derneğimiz bulunduğu sokağa verilmesini çok anlamlı bulduğumuzu belirtmek isterim.

Altınova Anadolu Erzurumlular Dernek Yönetimi olarak, yaptığımız başvuruyu dikkate alan, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral ve Belediye Meclis Üyelerine teşekkür ederiz.

İDO Genel Müdürü Orhan’dan hasar açıklaması İDO Genel Müdürü Orhan’dan hasar açıklaması

Derneğimizin bulunduğu sokağımızın adı artık ‘Nene Hatun’ sokağı olmuştur.’’ Şeklinde memnuniyetini dile getirdi.

 

Misafir ve protokol Keyfi Seyir de ağırlandı

Program sonrası, Erzurumlu davetlilerle Yalova protokolünden bir çok ismi, Subaşında ki Keyfi Seyir Tesislerinde ağırlayan Başkan Durmaz ile Erzurumlu iş insanı Hafız Karadağ, tanışma ve kaynaşmayı en üst seviyeye çıkaran önemli bir buluşmaya da ev sahipliği yaptılar.