Yalova Uygulama Otelinde gerçekleşen buluşmada, Okuyan ’ın sağlık durumunun iyi, performansının yüksek olduğu gözlendi.

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Ayhan Polat’ın gerek yerel gerek ulusal bazda sorduğu soruları cesurca cevaplayan Okuyan, yaklaşık iki saat süren soru-cevap şeklindeki sohbette, Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu değerlendirdi.

Yapılan anket çalışmalarında Millet ittifakının, Cumhur ittifakı ile başa baş olduğunu söyleyen Okuyan, ‘Cumhurbaşkanını belirleyecek kesim, gençler ve HDP oyları olacak’ dedi.

HDP’nin Cumhur ittifakı içinde olmadığını söyleyen Okuyan, HDP seçmenin AK Parti iktidarına karşı bir duruşu olduğu bilgisini verdi.

Gençlerin ise büyük çoğunluğunun sandığa gitmeyeceğini açıklayan Okuyan, çoğunun da yine AK Parti iktidarına güven duymadıklarının altını çizdi.

Okuyan, müebbet hapse mahkûm edilen Kavala için ise, ‘bu karar Türkiye’de ki yargının ne durumda olduğunun göstergesidir. Türkiye’de adaletten kaynaklı güvensizlik, yabancı yatırımcıyı ülkemizden kaçırtıyor’’ dedi.  

HDP’li Salahattin Demirtaş’ın ve Osman Kavala ’nın haksız şekilde tutukluluklarının devam ettiğini, Kavala için ‘Casusluk’ suçlamasından çıkan müebbet hapis cezasının hukuki olmadığını dile getirdi.

Okuyan, ‘’DP Türkiye geneli ve Yalova’da bir varlık gösteremez’’

Okuyan, Yalova’nın siyasi gündemine dair sorulan sorulara, ‘’Demokrat Parti’nin Türkiye genelinde ciddi bir oyu yok. Yalova’da pek bir varlık göstereceklerini sanmıyorum.

Okuyan, ‘’İnce bir varlık gösteremez, Koçal’ın durumu belirsiz’’

Melek'in organları 4 kişiye hayat verecek Melek'in organları 4 kişiye hayat verecek

İYİ Parti ile adı anılan Yakup Koçal’ın ne yapacağını bilmiyorum. Muharrem İnce’nin Genel Başkanı olduğu Memleket Partisi’nin Türkiye ve Yalova genelinde pek bir varlık göstereceğine inanmıyorum.’’ Şeklinde değerlendirmeleri oldu.