Okuyan, iftar sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, ilk olarak mevcut iktidarı eleştiri bombardımana tutarken, bir önce dönem Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ile bir önceki dönem Yalova Milletvekili, 2018’de yapılan seçimde CHP’den Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce de bu eleştirilerden nasiplerini aldı.

Okuyan, ‘’Muharrem İnce’yi desteklemem’’

 ‘’Muharrem İnceyi günahım kadar desteklemem’’ sözleriyle sorulan soruyu cevaplayan Okuyan, ‘’Muharrem İnce ile biz davalık olduk. O bana dava açtı. Ben ona dava açtım. O kaybetti. Bizim dava devam ediyor. Ben ona 50 bin TL’lik tazminat davası açtım. O da bana 25 bin liralık dava açtı. Ona haber gönderdim kardeşiyle, ‘50 bin liralık açtığım davanın 25’i göndersin, vazgeçeyim davadan’ dedim. Diyeceksin ki ‘2018’de yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Muharrem İnce’yi destekledin mi?’ Muharrem İnceyi günahım kadar desteklemem. O CHP’nin adayıyken kendisine de söyledim. Televizyon programlarında da söyledim. Muharrem İnce ile otursam, ‘Sana oy veren, (kendi adıma söylüyorum) şerefsizdir’ derim yüzüne karşı. O bana güzel laflar söylerse, benden de böyle güzel laflar işitir. Başarılar diliyorum kendisine. Ne yapacak şimdi? Parti kurdu. Konuşuyor, efeleniyorsun. ‘İnce’ye, mangır nereden geliyor’ cevaplarını veremiyor. Bu duygusal ilişkilerin arkasında kim var? İnce’den bu sorulara cevap yok. Otobüs tuttu, Ankara’da Genel Merkez binası açtı. Seçimden mağlubiyetle çıkınca tepetaklak oldu. CHP’den anca 0.2 oy tırtıklar.

Okuyan, ‘’İnce, kendi köyü Elmalık dan, 3 seçmenden birinin oyunu alabildi’’ 

Cumhurbaşkanlığı adaylığı öyle bedava bir şey değildir. CHP seni son seçimde Cumhurbaşkanı aday yapmış ve arkasında bir sürü kitleler var. İnce, Türkiye genelinde %33 alınca, zannetti ki bu onun oyu. O zaman partin vardı. Büyük bir ihtimal 100 bin imza toplar, CHP’nin oyunu yarım puan oradan tırtıklamak üzere adaylığını koydun. Aday olsun, memnun oluruz. Kendi köyünde 3 seçmenden sadece 1’nin oyunu alabiliyorsun. Kendi köyünde ki oy oranına baksın önce. Yalova için söylemiyorum. Biz Elmalı köyünde azınlıktayız maalesef. Elmalık Köyünde 3 grup var. Yıllar öncesinden dedemlerin geldiği Rize’ler. Ekincisi 1952’de mübadeleyle Batı Trakya’dan gelenler, bir de 30 sene önce Giresun’dan gelenler.

İnce’nin kendi kardeşi Hüseyin İnce, Elmalıkta 2 dönem muhtarlık yaptı. Ailece bir husumet olsa, dersin ki o da muhtar olmaz. Muharrem bildiğini yapsın. Kendisini tebrik ederim. Ne kadar CHP’den oy alırsa, kendisine madalya verecekler.

Okuyan, ‘’En büyük kazığı Yakup Koçal’dan yedim’’                                                                                         

Gazetemiz imtiyaz sahibi Ayhan Polat’ın, ‘Yakup Koçal’ın İYİ Parti ile flörtünü nasıl değerlendiriyorsunuz?’ sorusuna Okuyan, ‘’Yakup Koçal’ın İYİ Parti ile adının anıldığını evvelki gün duydum. Yalova’ya gelmeden önce böyle bir lafı geçti. Bu toplantıya gelmeden önce, bir yarım saat sohbet ettik. Kendisine kanaatlerimi söyledim. Yakup Koçal’ı çok sevdiğimi tüm Yalova iyi biliyor. En büyük kazığı, Yakup Koçal’dan yedim. 2004 Mahalli Seçimlerinde onun karşısında Yalova Belediye Başkan Adayı oldum. Yakup Koçal, seçimi kaybetti. Yakup Koçal, 2009’da Demokrat Parti’den Yalova Belediye Başkan aday oldu. 15 -16 gün ben burada onun için çalıştım.

2014 Mahalli Seçimleri öncesi, o dönem Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan’a haber gönderdim, ‘eğer Yakup Koçal’ı aday yapar yaparsanız, ben orada elimden geldiğince kazanmaması için çalışırım’ dedim.

2009 Mahalli Seçimleri öncesinde Demokrat Parti’nin Genel Başkanı Mehmet Ağar’dı. Demokrat Parti hiçbir yerden il belediye başkanı çıkarmadı. Ağar seçim öncesi ‘Yalova’da miting yapılsın’ dedi. Ben istemedim. Ağar’a, ‘siz karışmayın burada farklı bir yapı var’ dedim.

Yalova’da okuldan bilgisayar çaldı, Kütahya’da yakalandı Yalova’da okuldan bilgisayar çaldı, Kütahya’da yakalandı

2009’da Demokrat Parti’nin hiçbir ilden bir belediye başkanı çıkartması mümkün değildi. Yalova’da Demokrat Parti için çalışmalar yaptık. ‘AK Parti’yi Yalova’da sandığa gömeceğiz’ diyen insanlar bizi de dikkate aldılar. Barbaros Binicioğlu’nu sandığa gömdük. Sonra aradan bir süre geçti. Yakup Koçal AK Parti’ye geçti.         

Vatandaşın biri ‘Koçal’a, verdiğim emek haram, zıkkım olsun’’ dedi

Geçtiğimiz gün Yakup Koçal ile mezarlıkta ziyaretler yaparken, mezarlıkta bir CHP’li bir arkadaş geldi yanıma, ‘Sayın Bakanım bir şeyler söylenmek istiyorum, bu aday olacakmış’ dedi. ‘Bilmiyorum’ dedim. ‘Haram, zıkkım olsun ona verdiğim oy. Biz 2009 Mahalli Seçimlerinde kendisine oy verdik, seçtirdik, seçildiği partiyi bırakıp AK Parti’ye gitti. Şimdi İYİ Parti istiyorsa, aday yapsın. Aslında AK Parti’ye gitmeli. O kadar değerli hizmetleri varsa AK Parti’de siyaset yapsın, oradan seçilsin.’ Dedi.

Okuyan, ‘’Bizi kullandı dedirmedim’’                                                                                                                     

2007 seçimleri öncesi, bir önceki Cumhuriyet Halk Parti Genel Başkanı Deniz Baykal, o zaman Hür Partinin Genel Başkanlığını devralmıştım. Baykal, Yalova’dan liste başını verdi bana. Yüksek Seçim Kuruluna verilecek listenin son günü, 3 sefer aradılar beni. ‘Listeye yazdık’ dediler. Parti yetkilerini aradım, ‘Hür Parti, 446 il ilçede örgüt kurmuş seçime katılma hakkına sahip, 127 bin Yargıtay’da kayıtlı üyesi olan, 7 tane eski bakan partide, 5’i Anavatan Partisinde, 1’i de Doğruyol Partisinde bakanlık yapmış isimler var. Demezler mi ‘Yaşar Okuyan bizi kullandı’ olmaz dedim.

Hür Partinin buradan 1 -2 milyon oy aktarım sağlayacağını görsem, o zaman derim ki bize bir kontenjan daha verin o da değil ama biz 2007 seçimlerinde ondan sonra, araya Muharrem İnce girdi. Baykal’la beraber Tokat’tan başlayan 17 ile seçim gezisine katıldım. 11 ile de davet üzerine gittim.

‘Ne milletvekilliğinde ne bakanlık ne belediye başkanlığında hiçbirinde yoksan niye koşturuyorsun’ diyebilirsiniz.  Karaciğer nakli oldum bundan önce. Benim bir beyin nakli olmam lazım önce. Genetik arıza oradan geliyor. Dedemden kaynaklanan böyle bir arıza var bizde. Genetik arıza, çok fazla konuşmayayım aile sırrıdır bunlar.     

Okuyan, ‘Mehmet Yıldız, vekillik ve bakanlık yaptığım dönemlerde, hiçbir talep ile bana gelmedi’’ 

Yalova’nın iş insanı Mehmet Yıldız kardeşime çok teşekkür ediyorum. Sizlerle beni bu akşam iftar sofrasında buluşturduğu için. 27 yıldır bu safhada koşturuyor. Mehmet Yıldız, bakanlık yaptığım dönemde, Anavatan Partisinde Genel Başkan Yardımcılığı yaptığım dönemde, bir sefer dahi gelip de bir isteği olmamıştır benden.  Kolay iş değil bu teşekkür ediyorum kendisine.

Okuyan, ‘’Çok şükür iyiyim’’ 

Aşağı yukarı, 1 senedir, sağlık sorunları ile uğraşıyorum. 6 ay önce yine 20 günden fazla hastanede yattım. Ameliyat oldum. Çok şükür iyiyim. Arada sırada tekliyoruz kalkarken, otururken, kemiklerde sıkıntı var zorlanıyorum. Buna da çok şükür.’’ Şeklinde açıklamasını tamamladı.