17 yıldır tek başına iktidar olan AK Parti’nin girdiği 12 seçimi de halkın desteğiyle açık ara kazandığını ifade eden Başkan Oral, “İçten ve dıştan gelen her türlü saldırılara rağmen AK Parti, Türkiye’nin teminatıdır” diye konuştu.

Başaramayacaklar”

14 Ağustos 2001’de Recep Tayyip Erdoğan genel başkanlığında kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin günümüze kadar 5 genel, 3 yerel, 3 referandum, 1 cumhurbaşkanlığı olmak üzere 12 seçimi kazandığını ifade edenAltınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Biz güncümüzü Milletimizden alıyoruz. Milletimizden aldığımız güçle ülkemize hizmet ediyoruz. 15 Temmuz hain darbe girişimiyle emellerine ulaşamayanlar bugün ekonomimiz üzerinde oyunlar oynayarak hedeflerine ulaşmaya çalışıyorlar. Ama başaramayacaklar” dedi.

“Ezber bozdu”

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve arkadaşları tarafından 14 Ağustos 2001 tarihinde kurulan AK Parti’nin Türk demokrasisi ve milli irade açısından olmazsa olmaz olduğunu vurgulayan Başkan Oral, “17. yaşını kutlayan AK Parti, 90 yıllık siyaset tarihimizin ezberini bozmuştur” dedi. Türk Milleti’nin, geçen 17 yıl içinde huzur, güven ve istikrarın yanında olduğunu belirtti.
“Kutlu hareket” 
AK Parti’nin kurulduğu günden itibaren dünyadaki mazlumlarına arka çıkarak, yetimin hakkını koruduğunu ifade eden Başkan Oral, “Türkiye sadece İslam Âleminin değil, dünyadaki tüm mağdur ve mazlum halkların umududur. Türk Milleti de bu bilince sahiptir. Türkiye olarak, 2023, 2053 ve 2071 Türkiye'sini muasır medeniyetler seviyesine çıkaracağımıza olan inancımız tamdır. Bu vesileye; partimizin 17. kuruluş yıl dönümünü kutlarım. Bu kutlu hareketin; şehrimize, ülkemize ve dünyanın birçok noktasında Türkiye hakkında büyük ümitler taşıyan insanlara huzur ve mutluluk getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum” diye konuştu.