Çiftçiye 300 kilogram çalı fasulye tohumu dağıtıldı Çiftçiye 300 kilogram çalı fasulye tohumu dağıtıldı

Başkan Oral, Türk Milleti’nin en güzel yapı taşlarından biri olan Nevruz Bayramı’nın, barışın, hoşgörünün, kardeşliğin, dostluğun ve sevginin kaynağı olduğunu söyledi.

BAHAR BAYRAMI

Oral, Nevruz Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, Nevruz Bayramı’nın, başta Anadolu olmak üzere Orta Asya ve Kafkaslar gibi kültürümüzün yayıldığı geniş bir coğrafyada kutlanan bir ‘bahar bayram’ olduğunu ve bu bayramın herkes için güzel ve esenliklerle geçmesini diledi.

BİRLİK BERABERLİK SEMBOLÜ

Başkan Oral yayınladığı mesajda, “21 Mart, tarihimizde yaklaşık 5 bin yıl öncesine dayanan köklü bir geçmişe sahip olan bir bayram. İnsanımızın yeniden tarih sahnesine çıkışının yıldönümü. Nevruz, aynı zamanda baharın gelişinin müjdecisi. Bu nedenle yurdumuzda uzun yıllardır halkımız arasında ‘Bahar Bayramı’ olarak da kutlanıyor. Uzun kış geceleri ile karların altına saklanmış çiçekler ve canlılar; soğuk havaların ardından 21 Mart’ta Nevruz çiçeklerinin açmasıyla birlikte yeniden canlanıyor. Adeta hayat yeniden başlıyor. Doğaya yeniden hayatın geldiği bu gündönümünde; insanlarımızın da açan çiçeklerle, uçuşan kelebeklerle coşarak, dünyanın dört bir yanından Nevruz’u kutlamak için ülkemize gelmiş kardeşlerimizle birlikte, her daim mutlu olmasını diliyorum. Çünkü Nevruz Bayramı aynı zamanda, aziz milletimizin de birlik ve beraberliğinin sembolüdür” dedi.