Her fırsatta ilçenin büyüklerini, yaşlılarını ziyaret ederek gönüllerini alan Oral ve eşi, mesafe-maske-hijyen kurallarına dikkat ederek ilçenin yaşlı vatandaşlarını evlerinde ziyaret etti. Hediyeler takdim eden Oral, yaşlıların özellikle pandemi sürecinden olumsuz etkilenmemeleri için kendisiyle beraber belediye ekiplerini seferber etmiş durumda.

Hafta sonunu tatilini çocuklar ve yaşlılar geçirmeye özen gösteren Başkan Dr. Metin Oral, “Yaşlılarımızın duası, gölgesi yeter bize. Allah onları başımızdan eksik etmesin. Onlar olduğu için biz varız.  Onlar, geçmişten geleceğe uzanan birer ulu çınar, evimizin bereketi, toplumun hazinesi. Ömürlerinin en özel dönemlerinde yanlarında olmak boynumuzun borcudur. “ dedi.

Bereket büyüklerle beraberdir

Şeyh Edebali’nin “Ey oğul; ananı, atanı say, bereket büyüklerle beraberdir.” Sözünü hatırlatan Dr. Oral, “Onlar, geleneklerimizi, manevi değerlerimizi, kültürümüzü ve soyumuzu geleceğe taşıyan hazine. Ne güzel ifade etmişler, !Yaşlılık, bedenin yorulduğu ancak ruhun tecrübeyle yoğrulduğu bir bilgelik dönemidir.’ Biz de fazlasıyla onların tecrübelerinden nasihatlerinden faydalanmaya çalışıyoruz.”  şeklinde konuştu.