Murat Kalaycı'nın öncülüğünde kuruluş çalışmaları başlatılan, Yalova Oto Kiralama Kuruluşları Derneği ( YOKKDER ) 19.07.2018 tarihinde kuruluş işlemlerini tamamlayarak faaliyetlerine resmen başladı. Derneğin kurucusu ve yönetim kurulu başkanı olan Murat Kalaycı, kuruluş amacı ve faaliyetleri hakkında kamuoyuna bilgilendirmede bulundu. Kalaycı açıklamasında;
"Derneğimiz, il genelinde tüm oto kiralama firmalarını üye zincirine ekleyerek sektörün daha iyi hizmet vermesini hedeflemektedir. Amacımız ise, müşterilerine daha iyi hizmet edebilmek adına yüksek profesyonellik ve ahlaki değerlerle, kanun ve devlet politikalarına uygun şekilde hareket eden, operasyonel araç kiralama ve kısa dönem kiralama endüstrilerinin tek koruyucusu ve referansı olmak.
YOKKDER üyelerinin yüksek ahlaki ve profesyonel tutumunu sağlayarak müşterilerinin haklarını korumak. Sektörün, ilgili devlet kurumları ile iletişimini sağlayarak karşılıklı anlayışı geliştirmek ve arttırmak. Üyelerinin sürdürülebilir büyümesini ve ülkemiz ekonomisine katkısını arttırmak için çalışmak. Sektörü kamu karşısında tanıtmak. Ayrıca, İlişkili sektörlerler ile iletişimi ve işbirliklerini arttırmak. YOKKDER üyelerini korumak ve geliştirmek, olarak sıralayabiliriz.
Üyelerimizin sektörel anlamdaki tanımı ise: Operasyonel araç kiralama ve kısa dönem araç kiralama endüstrileri olarak açıklanmaktadır.
Yönetim kurulumuz ise; Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kalaycı, Başkan Yardımcısı Sait Yavuz, Genel Sekreter Kaan Tezcan, sayman Ahmet İnan, üye Coşkun Eroğlu, üye Fatih Erbil, üye Fatih Şenol
isimlerden oluşmaktadır" dedi.
Türkiye genelinde sadece 11 İlde kurulmuş olan,
Oto Kiralama Kuruluşları Derneği'nin 12.'sinin Yalova'da kurulmuş olması sektörde faaliyet gösteren firmalar tarafından da memnuniyetle karşılandı.