Başkan Öz mesajında, “Bugün, 19 Temmuz 2021… Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yalova Benim Kentimdir’ sözüyle satır başına çektiği, haksız Anadolu işgalinden kendisine düşen payı alan tarihin kadim kenti Yalova’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü… Kutlu olsun.

Bu bağlamda altı çizilmelidir ki 19 Temmuz 1921, milletimizin Yalova tarihine silinmez bir not düştüğü, kendi mührünü vurduğu kutlu bir gündür. 19 Temmuz, Yalova'nın kurtuluş mücadelesinin zaferle taçlandığı gündür.

“19 Temmuz, vatan, millet, devlet ve bayrak aşkımızın coştuğu gündür”

19 Temmuz, düşman postalının bir daha dönmemek üzere bu topraklardan sürüldüğü; vatan, millet, devlet ve bayrak aşkımızın coştuğu gündür.

O sebeple; 19 Temmuz 1921 tarihini Yalova tarihine altın harflerle yazan, bölgeye Ankara hükümeti tarafından gönderilen Teşkilat-ı Mahsusa’dan Demir bey olmak üzere Burhaniye köyünden yedek subay üsteğmen Abdulkadir Efendi Milis Teğmen Rasim Koçal, Soğucak’tan İsmail Çukur, Kurtköy’den Mustafa oğlu Niyazi, Üvezpınar’dan Abdullah oğlu Lütfü, Paşaköy’den Ahmet oğlu Hasan, Hüseyin Pehlivan , Çınarcık’tan Molla Ömer oğlu Şakir, Kadem Onbaşı, Kullo Mustafa, Yalova'dan Karakulak Mustafa, Hammal Osman, Güneyköy’den Bahadır ve Koca Mehmet ve , Armutlu İlçemizden Şamil dede ,Termal'den Kaba Ahmet ve adını sayamadığımız Yalova kurtuluş mücadelesinin adsız kahramanlarını rahmetle ve minnetle anıyorum. Ayrıca bölgeye silah sevkiyatını gerçekleştiren Türk kadınlarına örnek bir kahraman Fatma Seher (Kara Fatma) hanımı da minnet ve rahmetle anıyoruz.  Ruhları şad olsun.

“Kahraman ecdadın torunları olduğumuzu yedi düvele göstereceğiz”

Millî Mücadele azminin, kararlılığının, hissiyatının Gazi Mustafa Kemal Atatürk’te zuhur ettiği bir kentin evlatları olarak sizlerden aldığımız güçle, aynı aşk ve şevkle, milletimizin bekası ve ilelebet bağımsızlığı için çalışıyoruz.

Milli ve manevi değerlerimize, vatanımıza, bayrağımıza, devletimize, aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin hatıralarına sahip çıkıyoruz.

Bilinmelidir ki; Anadolu coğrafyasında yüz yıl önce yapılmaya çalışılan operasyona nasıl dur dediysek, bugün de aynı kararlılığı göstereceğiz.

Bin yıldır yurt yaptığımız bu toprakları, canımız pahasına müdafaa edecek; kahraman ecdadın torunları olduğumuzu yedi düvele göstereceğiz.

“Yalova, aynı Yalova’dır. Ruh, aynı ruh; maya, aynı mayadır”

Bu meyanda bizim için 19 Temmuz 1921 ile 19 Temmuz 2021 arasında hiçbir fark yoktur. Değişen sadece takvim yapraklarıdır. Değişen sadece isimler ve simalardır. Değişen sadece siluetlerdir. Yalova, aynı Yalova’dır. Ruh, aynı ruh; maya, aynı mayadır.

Bu duygu ve düşüncelerle Yalovalı hemşerilerimin 19 Temmuz Kurtuluş Günü’nü tebrik ediyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmetle; kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla yâd ediyorum.” İfadelerine yer verdi.