Özel; “Ulusal egemenliğimizin simgesi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 100. yılını kutlamanın küresel salgın nedeniyle buruk da olsa coşkusunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

23 Nisan 1920, esaret altına alınmak, pranga vurulmak istenen Türk Milletinin kendi seçtiği temsilcileri eliyle kendi kaderine el koyduğu, bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı, tarihin yeniden yazıldığı gündür.

23 Nisan’da Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılmasıyla birlikte egemenlik hanedandan millete geçmiş, kayıtsız şartsız milletin olmuştur. TBMM’nin açılması kurtuluşa, Cumhuriyet’e ve demokrasiye giden yolun başlangıcıdır,

Ulusal Kurtuluş Savaşımızı yöneten de, milli mücadeleyi başaran da, büyük zafer sonrasında Cumhuriyetimizi kuran da, Türk Milleti için tarihin akışını değiştiren de Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir.

Mustafa Kemal Atatürk için Milli egemenlik öylesine kıymetlidir ki, Kurtuluş Savaşını yöneten Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş yıldönümü, geleceğimize, çocuklarımıza bayram olarak armağan etmiştir.

Tüm çocuklarımızın özgürce çocukluklarını yaşadığı, barış, mutluluk, refah, sağlık ve bağımsızlık içinde daha nice bayramlar geçirmesini diliyorum.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 100. yıldönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, zorluğa, yokluğa rağmen yılmadan mücadele ederek bizlere özgür bir vatan, modern bir Cumhuriyet bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm kahramanlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum.”