eTwinnig projesi kapsamında Özel Yalova Bilge Okullarında gerçekleşen resim sergisi 29 Mayıs Salı günü Bilge Okulları sergi alanında gerçekleşen törenle açıldı.

81il ve 12 ülkenin katıldığı proje kapsamındaki sergide öğrenciler; illerinin tarihi, kültürel ve turistik mekânlarında kitap okumalarına katkı sağlamakta ve toplumda hem kitap okuma farkındalığı yaratmakta, hem de her öğrencinin yaşadığı ili tanıtmaya yönelik bir projedir.

‘’Oku Yaşa, Okut Yaşat‘’projesi ile gerçekleşen resim sergisinde bir konuşma gerçekleştiren Özel Bilge Okul Müdürü Nazmi Karahasanoğlu şunları dile getirdi;’’Okullarımız yavrularımızı yarınlara hazırlayan en önemli kurumlarımızdır. Ana kucağından sonra çocuklarımızın tanıştığı ilk kurum okullardır. Okullarımızda çocuklarımıza ana kucağı kadar sıcak bir yuva oluşturmak ve onların milli, manevi, tarihi ve kültürel değerleri ile yetişmelerini sağlamak hepimizin en önemli görevi olmalıdır. Okulumuz da yıl boyunca bu kapsamda birçok çalışma yapılmış olup, bu çalışmalara öğrencilerin, velilerin, öğretmenlerin, sivil toplum örgütlerinin aktif katılımı sağlanmıştır. Şu anda açacağımız resim sergimiz 81 il ve 12 ülkenin katıldığı eTwinnig projesi kapsamında bir sergidir. Proje okulumuz sınıf öğretmeni Gülseren Oktay ve Türkçe öğretmenimiz Ayhan Kaplan tarafından yürütülmektedir. Proje kapsamında bu hafta tüm katılımcılar fotoğraf sergilerini düzenlemektedir. İlimiz, güzel Yalova’yı bu projede temsil etmekten büyük gurur duyduğumuzu belirtir emeği geçen ve katılım gösteren herkese teşekkür ederim’’dedi.

Yapılan konuşmanın ardından sergi açılışı gerçekleşti. Açılışa İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Jülide Güner, Yalova Kızılay Şube Başkanı Ömer Fitoz, Yeşilay Yalova İl Başkan Yardımcısı Süleyman Çelebi, İYİ Parti Yalova Milletvekili adayı Elif Akyol Tosun,Kent Konseyi Kadın Kolları Başkanı Nurten Anıl Kalyoncu, daire amirleri ve okul müdürleri katıldı.

Haber/Fotoğraf: Elif Tuzlacıoğlu