Pilav günü etkinliğine katılım gösteren topluluğa hitaben Cumhuriyet Halk Parti Yalova İl Başkanı Bahar Doğan, konuşmasına Büyük Şair Nazım Hikmet'in Memleketim Şiirinden bölüm okuyarak başladı.

  Doğan, "Milletvekili adaylarımız bir yandan, Cumhurbaşkanı adayımız Sn. Muharrem İnce bir yandan 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ile Milletvekili Genel Seçimleri için çalışmalarını sürdürmektedir. Yalova adına büyük işler başaracağız. Hem Yalova'nın hem de Ülkemizin kaderini değiştirecek olan arkadaşlarımızın çalışmalarına bizlerde katılım göstererek desteklerimizi vermeliyiz. Son düzlüğe girdik. Hepimiz son güne tüm gücümüzü ortaya koymalıyız. Sandıklarımıza sıkı sıkıya sahip çıkmalıyız ve takip etmeliyiz. Yalova geçmiş seçimlerde bir büyük tecrübe yaşadı. Bu bizim işimizi büyük ölçüde kolaylaştıracaktır. Tüm sandıklara sahip çıkacak güçteyiz. Üyelerimize ve sandık sorumlularımıza güvenimiz tamdır. 24 Haziran Seçimlerinin ülkemize ve Yalova'mıza hayırlı olmasını diliyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

  27. Dönem 1. Sıra Yalova Milletvekili Adayı Özcan Özel'de yaptığı kısa konuşmasında; ’’Katılım gösteren tüm partili arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Gerek Cumhurbaşkanlığı gerekse Milletvekili seçimlerinde Yalova olarak başarı çıtamızı yükselteceğiz. Yalova genelinde 1. parti olacağız. Cumhurbaşkanı adayı Yalovalı olan bir ilin geleceğini düşünmenizi isterim. Muhalefet adına konuşanlar, "Yalova'ya bir çivi bile çakmadı " diyenler bu açıklamalarından utanç duyacaklardır. Yalova'nın geleceği adına, Yalova halkının en iyi kararı vereceğine inanıyorum" dedi. 

  Pilav Günü davetine Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt'ta katılım gösterdi.