Özsümer, “Doğusunda sanayii, batısında turizm diyordunuz ya!   Altı ayda, 1/50 binlik planlar hazırlanıyor. Bir yıl içinde, yüzlerce itiraza rağmen plan, bakanlık tarafından direk onaylanıyor.

Üzerinden bir yıl geçtikten, tarım alanları sanayii alanına çevrildikten, tesis inşaatları başladıktan sonra, itirazlar değerlendiriliyor ve bu kararlar, olağanüstü Meclis ve kurul toplantılarında, maskeli, yoğun pandemi önlemleri ile çok hızlı bir şekilde alınıyor.

İyi de İktidar partisinin İl Başkanı, Belediye Başkan Vekili ve yönetimleri, bir an önce hayata geçmesi için çaba gösterirken, üst ölçekli ve alt ölçekli planlara 2007 yılında turizm tesis alanı olarak işlenmiş, 29 milyon dolar değerinde ki, üzerine yaklaşık 120 milyon dolarlık turizm tesisleri ve kongre merkezi kurulacak olan, 39 dönümlük arazi kimin keyfini bekliyor? 

Neredeyse on yıl olmuş, hala kimler itiraz ediyor, Bakanlık bu konuda neden diğerlerinde olduğu gibi hızlı davranmıyor, kim ne bekliyor? İktidarın il yönetimi ve Belediye yönetimini tenzih ediyorum ama bir fırıldak dönüyor da bu fırıldağa üfleyen kim?” ifadelerine yer verdi.