Başkan Özsümer açıklamında; ‘’Yalova 15 Temmuz Cumhuriyet Meydanında bulunan ve marina yanında ki faal olan iki iskele, 2006 yılına kadar Yalova Belediyesine tahsisliydi.                                                  

İDO’nun özelleştirilmesi öncesinde, Yalova Belediyesi ile yapılan protokolle Cumhuriyet Meydanından, Yenikapı iskelesine kadar olan alanın dolgusu, çevre düzenlemesi ve bat çık yapılması karşılığında, iskelelerin devri gerçekleşmişti.’’                                  

Özsümer,  ‘’Verilen sözler tutulmadı’’                   

‘’Ancak bat çık haricinde, verilen sözler tutulmadı. Cumhuriyet Meydanı, Osmanlı Parkı ve otopark alanlarının tamamı, 2009 - 2014 yılları arasında Yalova Belediyesi tarafından yapıldı. Ayrıca Yalova Belediyesi, aylık 150 bin TL’lik gelirden de oldu.’’                                                               

Özsümer, ‘’Sonra ne oldu?’’                                  

‘’Sonrasında ise, İDO özelleştirildi ve iskeleler firmaya geçti. Biri kapatıldı, Yalovalı, alternatifsiz deniz ulaşımına mahkum edildi.                                  

İskeleler, bilet ücretleri, insaflarına kalmış durumda. Milyonlarca liralık yatırımı yaptığımız, aylık gelirden olduğumuz, bir iskelemizin köreltildiği yetmezmiş gibi, fahiş bilet fiyatları kaderimiz oldu.’’ Şeklinde konuştu.