Armutlu’ya bağlı, Fıstıklı ve Kapaklı da balık sezonu açılışında katılan Ak Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak;

"Arzumuz odur ki kişi başı balık artsın. Bilinçli avcılıkla denizlerimizi temiz tutarak, karaya çıktıktan sonraki saklama ve dağıtım kanallarını geliştirerek milletimizi yeniden balıkla buluşturmalıyız. Hele hele balıkların çoğalma döneminde uygulanan av yasağına mutlaka riayet etmeliyiz." dedi.

Öztabak balıkçı barınağında toplanan vatandaşlarla ve denize açılacak balıkçılarla istişarelerde bulundu. Yapımı devam eden balıkçı barınak inşaatı ile ilgili bilgiler aldı. İstişarelerin ardından balıkçıların bereketli sezon geçirmesi için dualar edildi.

Balıkçı gemilerini tek tek gezen Öztabak balıkçılara başarılar diledi. Sezonun bereketli ve verimli geçmesini, kazasız belasız bir sezon olmasını temenni etti.

Öztabak “Topyekûn milletimizin geleceğinin çalınması demektir”

Balık sezonunun açılması ile ilgili açıklamalarını sürdüren Ak Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak;

“Balık miktarının azalması fiyatların yükselmesine kişi başına balık tüketiminin düşmesine yol açıyor. Bilinçli avcılıkta denizlerimiz temiz tutarak karaya çıktıktan sonra saklama ve dağıtım kanallarını geliştirerek milletimizi yeniden balıkla buluşturmalıyız. Balıkların çoğalma döneminde uygulanan av yasağına mutlaka riayet etmeliyiz. Yasak dönemde avcılık sadece balıkçılarımızın değil, topyekûn milletimizin geleceğinin de çalınması demektir. Hiçbir kanun, hiçbir polisiye tedbir, sizlerin özellikle kendi aranızda kuracağınız otokontrol sistemi kadar etkili olamaz. Ak Parti hükümetleri olarak bakanlıklarımızla ilgili tüm kurumlarla birlikte üzerimize düşeni yapmakta kararlıyız. Balıkçılarımızı ayağa kaldıralım. Bu ülke balıkçılıkta çok daha güçlü hale gelsin istiyoruz” dedi.

“Bir kez daha balıkçılarımıza bereketli bir balıkçılık sezonu diliyorum” diyen Öztabak, “Vira Bismillah” diyerek sezona başlayan balıkçı aileleri ile de istişarelerde bulundu.

Balıkçıların ve vatandaşların yoğun sevgi gösterisinde bulunduğu Öztabak balıkçılarımızın her türlü sıkıntılarını çözme noktasında bizler ne görev düşerse yapmaya hazır diyerek balıkçıları denizlere uğurladı.