Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun 2022 yılı faaliyet takviminde yer alan Altınova Belediyesi Dağ Bisiklet Türkiye Şampiyonasında sporcular, Altınova Bayraktepe Kent Ormanı’nda kıyasıya mücadele veriyor.

“Parkurumuz, uluslararası değer”

Altınova Kent Ormanı’nın ulusal ve uluslararası alanda marka olduğunu ifade eden Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Bu parkurda salgın öncesi 5 yıl Uluslararası Bisiklet Federasyonu ve Türkiye Bisiklet Federasyonumuz ile olimpiyatlara puan veren şampiyonalar düzenledik. Parkurumuz alanında uluslararası onay almış bir bölgedir” diye konuştu.

İlgiyle izleniyor

24 Temmuz 2022 Pazar günü sona erecek şampiyonanın ilk 2 gününde sporseverler kıyasıya çekişmeyi heyecanla izledi. Salgın öncesi Olimpiyatlara puan veren Uluslararası Dağ Bisikleti Şampiyonasına da 5 yıl ev sahipliği yapan Altınova Kent Ormanı’nda gerçekleşen yarışmaları; Yalova Valisi Muammer Erol, AK Parti Altınova İl Başkanı Muğlim Bağatar, AK Parti MKYK üyesi ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Yalova İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Özkan Seyrek, Türkiye Bisiklet Federasyonu Temsilcileri, AK Parti Altınova İlçe Başkanı Hasan Zafer ve yönetim kurulu üyeleri, il ve belediye meclis üyeleri, Altınova İlçe Jandarma Komutanı J. Üsteğmen Fırat Zorlu, Altınova İlçe Emniyet Amiri Yavuz Kartav, daire emirleri ve sporseverler takip etti.

Kıyasıya mücadele

Üvezpınar yangınının faili jandarmadan kaçamadı Üvezpınar yangınının faili jandarmadan kaçamadı

Yarışmaların ilk günkü kısa parkurda; 19 yaş ve üstü elit erkek ile 9 yaş ve üstü elit kadınlar, ikinci günkü eliminatör yarışmalarında; 17 yaş ve üstü erkek elemeler ve finalleri ile 17 yaş ve üstü kadınlar elemeler ve finalleri gerçekleştirildi.

Yarışmalar Cross Country Olimpic kategorisinde; 19 yaş ve üstü elit erkekler, 19 yaş altı genç erkek, 19 yaş ve üstü elit kadınlar ve 19 yaş altı genç kadınlar yarışmalarıyla son bulacak.