TV Yalova izleyicilerine kendilerini tanıttıktan sonra, Polat’ın sorularını yanıtlayan Anıl ve Çavuş, yaklaşık 40 dakika süren programda verdikleri bilgilerle birçok kadına rehber oldu. Berda Org. Tic. ve Ltd. Şti. Yönetim Kurulu ve Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ayhan Polat, Yalova Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanı Nurten Anıl’a, Yalova Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanlığı yaptığı süre içinde kadınlara yönelik ne gibi hizmetler yapıldığını, küçük bir şehir olan Yalova’nın, eğitim ve kültür seviyesi yüksek bir kent olmasına karşın, kadına yönelik şiddet eylemlerinin Türkiye ortalaması baz alındığında, bu durumun Yalova’da ki tablosu hakkında bilgi, Yalova’da iş, sanat, spor gibi alanlarda, istenilen düzeyde başarılı kadınların, olup olmadığını, Yalova Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanı sıfatıyla, şiddete maruz kalan kadınlara yönelik psikolojik destek konusunda bir çalışmanın yapılıp, yapılmadığını sordu.

Polat, Yalova Barosu Genel Sekreteri Av. Elif Turnacı Çavuş’a ise, “toplumsal cinsiyet eşitliği” deyince ne anlama geldiğini, 2011 yılında Avrupa Birliği Uyum Yasaları Çerçevesinde imzalanan İstanbul Sözleşmesi’nin kadınlara ne gibi haklar verdiğini, Türkiye’deki inanç, gelenek ve göreneklerin, İstanbul Sözleşmesi için bir avantaj mı yoksa dezavantaj mı olduğunu sordu. Bunlara ek olarak Polat, Çavuş’a, Hukuk dilinde kadın beyanının ne anlama geldiği, boşanan çiftler için ömür boyu nafakanın olup olmadığı. İstanbul Sözleşmesi’nin erkeği mağdur edip etmediği konularında da sorular sordu, cevaplar aldı.

TV Yalova Stüdyosunda oldukça başarılı geçen yayın sonrası, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde, Anıl ve Çavuş’un verdiği bilgiler izleyiciler tarafından büyük beğeni ile izlendi. Ayhan Polat yaptığı açıklamada, ‘’yazılı basındaki yılların tecrübesini, şimdilerde görüntülü haber ve programlarla sürdürmeyi hedefliyoruz. Yalova’da hep ilkleri gerçekleştiren bir gazeteci olarak, TV Yalova YouTube Kanalından bizleri izlemeye ve abone olamaya devam etmenizi tavsiye ederim. 25 yıl boyunca halkın sesi ve soluğu olduk. Bu başarıyı siz değerli okuyucularımız ile başardık. Yalova’da huzur başta olmak üzere, hakkaniyetli, adaletli ve şeffaf yönetimlerin her daim yanında olacağımızın, soygun, talan ve haksızlıkların ise hep karşısında bulunulacağımızın bilinmesini isterim.’’ şeklinde konuşarak, Yalova ve ülke için yapılacak hizmetleri olduğunu söyledi. 

 Rukiye Polat