HABER: Abdullah Bozkurt

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı’nda düzenlenen aşure gününe CHP Yalova Milletvekili Özcan Özel, Yalova Valisi Muammer Erol, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar, MHP Yalova İl Başkanı Namık Öz, DEVA Partisi Yalova İl Başkanı Mehmet Demirhan, Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay, YABELTAŞ ve Hizmet Yönetim Kurulu Başkanı Celal Özel katılım gösterdi.

Dualar ile başlayan programda, Muharrem Ayı’nın 10. Gününde Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitleri anıldı.

Gazetemiz muhabirine konuşan Hacı Bektaş Vakfı Yalova Şube Başkanı Fikret Demir, “Yalova Hacı Bektaş Veli Vakfı olarak her yıl olduğu gibi bu yılda hak Muhammed Ali aşkına hakkın lokmasını olan aşurelerimizi tüm canlarla paylaştık.

Sevginin gıdası insanlığın şurası barışın lokması Zeynel Abidin lokmamızı bizimle bölüşen tüm Yalova halkına teşekkürler ederiz.

Hak tutulan oruçları ve yapılan ibadetleri kabul ve makbul eylesin. Pir Hünkâr Hacı Bektaş’ın deyimiyle, ‘Yetmiş iki millete bir nazarda bakalım. Gelin canlar bir olalım, iri olalım, diri olalım gök kubbenin altında hepimiz biriz.’

Bu yaş-ı matemde Hüseyin aşkına lokma verenlerin hak lokmalarını kabul eylesin. Süleyman dede ve Arif hocanın lokma duası ve Kuran-ı Azimi şan dualarıyla yapılan ibadetleri hak kabul etsin.” Açıklamasında bulundu.