Torkul’un veda mesajı şu şekilde; “Ülkemizin güzide üniversitelerinden Yalova Üniversitesi’nde 12 Kasım 2018 tarihinden itibaren zevkle yürütmekte olduğum Rektör Yardımcılığı görevimi 5 Ekim 2020 tarihi itibari ile tamamlamış bulunuyorum.

Bu görev bana tevdi ederek birlikte çalışma imkânı sunan ve Yalova Üniversitesini daha ileriye taşımak için gecesini gündüzüne katan Rektörümüz Prof. Dr. Suat Cebeci’ye en içten duygularımla teşekkür ederim.

Görev sürem boyunca büyük bir uyum içerisinde yakın mesai yaptığım Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fehime Jülide Hızal Yücesoy’a, Prof. Dr. Fikret Yüksel’e Prof. Dr. Derya Gürsoy’a, Prof. Dr. Mustafa Öksüz’e, Genel Sekreter Ömer Naci Fidan’a Genel Sekreter Yardımcısı Muhlis Yavuz’a ve Sekreterim Ayşegül Kandemir ile başta olmak üzere Rektörlükte görev yapan tüm sekretarya ve idari çalışanlarına ayrı ayrı teşekkürü borç bilirim.

İdari görevim sırasında birincil vazifemiz olan eğitim – öğretim süreçlerinden kopmamamı sağlayarak öğrencilerle buluşmamı sağlayan ve engin deneyimi ile bize yeni ufuklar açan Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Adak’a ve Endüstri Mühendisliği tüm öğretim üye ve elemanlarına da ayrıca teşekkür etmek isterim.

Görevim sırasında birlikte çalıştığımız ve her zaman desteklerini yakından hissettiğim, tüm dekanlarımıza, enstitü, yüksekokul, meslek yüksekokulu müdürlerimize ve araştırma merkezi müdürlerimize, daire başkanlarımıza, şube müdürlerimize, tüm akademik ve idari personellerimize de çok teşekkür ederim.

Görevimiz esnasındaki düsturumuz Yalova Üniversitesini daha iyi bir noktaya ulaştırmak için kimseyi kırmadan ve ötekileştirmeden sahip olduğu potansiyeli üniversitemiz için kullanmasını sağlamak amacıyla çok çalışmak olmuştur. Fakat bu sırada istemeden de olsa kalbini kırdığımız veya üzdüğümüz kişiler varsa kendilerinden haklarını helal etmelerini istirham ederiz. Eğer bizden yana olan hakkımız varsa da helal ettiğimizi ifade etmek isterim.

Yalova Üniversitesi ve burada edindiğimiz arkadaşlık ve dostlukların gönlümüzdeki yeri çok ayrı ve özeldir. Gönlümüzün bir yanı artık Yalova ve Yalova Üniversitesine aittir. Bu ayrılıktan dolayı çalışmalarımızın ve iş birliklerimizin bitmeyeceğini, artarak devam edeceğini de ayrıca belirtmek isterim. Çünkü Hz. Mevlana’nın “Vedalar gözleri ile sevenler içindir; çünkü gönülden sevenler hiç ayrılmazlar” sözü ile belirttiği gibi biz Yalova ve Yalova Üniversitesini gönülden sevdik. Kapımız ve gönlümüz her zaman sizlere açıktır. Saygılarımla…”