İstanbul, Ankara, Kocaeli Valiliklerinin bu duruma çözüm bulduğunu, Yalova Valiliğinin de özellikle yaz sezonunun başladığı şu günlerde, Saat Kısıtlamasına çözüm bulmasını isteyen işletmeciler; kiraların yüksekliğinden, vergi ve onun dışında ki giderlerinin kat kat fazlalığından dolayı çok zor durumda olduklarını ifade ettiler.

Fazlaca, kamu personeliyle bayramlaştı Fazlaca, kamu personeliyle bayramlaştı

‘’Saat Kısıtlaması, Türkiye’nin hiçbir yerinde uygulanmıyor’’

Ekonomisi turizme dayalı Çınarcık ilçesinde tatilcilerin gece 01:00’den sonra eğlenmek için canlı müzik yapan işletmelere giderek eğlendiklerini işletmeciler, Yalova Valisi Muammer Erol’a seslenerek; ‘’Çınarcık ilçesinde uygulanan Saat Kısıtlaması, Türkiye’nin hiçbir yerinde uygulanmıyor. Türkiye’nin 81 ilinin 80’inde gece 01:00’den sonra canlı müzik programları yapılıyor. Eğlencenin sabahlara kadar sürdüğüne biz tanık oluyoruz. Neden Yalova’da neden uygulanmıyor?  

Yalova Valiliğinden, özellikle hafta sonları ve bayram tatil günlerinin gecelerinde halen uygulanmakta olan Saat Kısıtlamasının birkaç saat ertelenmesini istiyoruz.

Yalova, asayiş olaylarının en az yaşandığı il

Yalova, ilçe ve beldelerinde asayiş olayları diğer illerle kıyaslandığında çok düşük. Bu konuda tüm işletmeler çok hassas. Kaliteli hizmet sunan birçok işletme, ‘Saat Kısıtlaması’ uygulamasını hak ediyor. Bu tür kısıtlamalar, işletmecilere zarar veriyor. Yalova yerine, Ege ve AK Deniz Bölgelerinde ki tatil yörelerine yönelen yerli ve yabancı turistler bir bir elimizden kaçıyor.  

Saat Kısıtlaması uygulamasının sürdürülmesi, yerli ve günü birlikçi turisti kentten uzaklaştırır.’’ Şeklinde değerlendirmede bulundular.