Öğrencilerin bağımlılık konularına duyarlılığını artırmak, yeteneklerini teşvik etmek ve başarılı bulunan eserleri ödüllendirmek amacıyla her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen, “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yarışması” edebi ve görsel kategori olarak 2 ana dalda ilkokul, ortaokul ve liseler arasında yapıldı. 

Yarışmada dereceye giren öğrenciler için düzenlenen törende konuşma yapan İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tosun; “Bir toplumun geleceği, bir toplumun varlığı, genç nesillerin sağlıklı birer birey olarak yetişmesiyle mümkündür. Dünya üzerinde hangi ülkeye bakarsanız bakın, bugün bizim de şikâyetçi olduğumuz ismini zikretmek istemediğimiz bütün kötü alışkanlıklar; hayatımızın vazgeçilmezi olan internet ve teknolojik aletlere olan bağımlılıklar, neredeyse bizim nesneleri kullandığımız değil de, nesnelerin bizi yönettiği bir çağı yaşatıyor. Bu nedenle; çocuklarımızı, gençlerimizi bu bağımlılıklardan uzak tutmak için sadece akademik başarı da değil, yaptığımız kültür, sanat, spor alanlarındaki projelerle yetiştiriyoruz.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak farkındalıkların oluşturulmasında, ulusal ya da uluslararası düzeyde yapılacak çalışmaların içinde ve yanında olmaya azami derecede özen göstermekteyiz. Çünkü çocuklardan başlayarak gençlerimizin ve toplumun her kesiminden vatandaşımızın hayat standardını olumsuz yönde etkileyen tüm bağımlılıklarla mücadeleyi ortak sorumluluk olarak görmekteyiz” dedi.

Milli ve manevi değerlerine bağlı; vatanına, bayrağına sevdalı sağlıklı bir neslin yetişmesi için çalışmaların devam edeceğini dile getiren Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, Yeşilay Cemiyetine, öğretmenlere, başarı elde eden öğrencilere ve velilerine teşekkür etti.

Yeşilay Cemiyeti Yalova Şube Başkanı Ali Faik Aydın ise, çocukların sağlıklı nesiller olarak yetişmesi için İl Millî Eğitim Müdürlüğüyle işbirliği çalışmalarına yoğun olarak devam edeceklerini ifade etti.

İl Millî Eğitim Müdür Ali Tosun, Yeşilay Cemiyeti Yalova Şube Başkanı Ali Faik Aydın ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Millî Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Yılmaz, okul müdürleri, öğrenciler ve velilerin katıldığı ödül töreninde dereceye giren öğrenciler;

Edebi Kategoride;

 

  1. YiğitGEREYHAN     

Gaziosmanpaşa İlkokulu

2- Hasan YALÇIN

Altınova Tokmak Ortaokulu

3- Şevval ŞEN

Çiftlikköy Atatürk Anadolu Lisesi

Görsel Kategoride;

 

1- Zehra BATUR        

Bahçelievler İlkokulu

2- Yaren MUTLU

Şehit Ahmet Uzun Ortaokulu

3- Melisa İNAN

Çiftlikköy Aksa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi