Başkan Salman Kabotaj Bayramı mesajında şu sözlere yer verdi;“Üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde 1 Temmuz 1926 yılındaçıkartılan yasa neticesinde Kurtuluş Savaşı'ndan sonra yabancı devletlerin denizlerimizdeki ticaret hâkimiyeti son bulmuştur.Milletimizin denizlerimiz de egemenlik hakkını kazandığı Kabotaj Kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte 1 Temmuz, "Denizcilik ve Kabotaj Bayramı" olarak kutlamaya başlamıştır.

Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizin en küçük ili olmasına rağmen kentimizin her ilçesinin denize kıyısı bulunuyor. Yalova bu konuda önemli bir konuma sahip ancak bu konuda tam olarak atılım yapamamış bir kent.

Dünya Çevre Gününde, Marmara Denizi’nin durumunu ile ilgili yapılan toplantıda da anlatıldığı gibi 1997'de Marmara Denizi'ndeki ortalama 436 türe ait 10 bin 640 birey saptanırken geçen yıl bu sayı 180 türe ait 6 bin 4 bireye düşmüş. Yakın tarihe kadar Marmara Denizi'nde 124 olan ticari öneme sahip balık türünün bugün 7'ye düşmüştür.

Denizlerimizin korunması ve bizden sonraki kuşaklara sağlıklı, çevre kirliliği açısından bozulmamış şekilde aktarılması hepimizin ortak görev ve sorumluluğudur. Tüm ilçelerinin denize kıyısı olan bir kent olarak bu özelliğimizi avantaja çevirmeye çalışmalıyız. Bu avantajımızı kullanmak adına çalışmalarımızı devam ettirmekteyiz.

Denizciliğin tüm ülkemizde ve kentimizde arzulanan seviyelere ulaşması temennisiyle, tüm denizcilerimizin ve halkımızın 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramını kutuluyorum.”