Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman esnaf ile yaptığı toplantılarda üzerine basa basa altını çizdiği konu bu alanlarda can güvenliğinin olmadığıydı. Yaşanılacak herhangi bir olumsuz durumda başta itfaiye olmak üzere güvenlik konusunda bu alanlarda zafiyet olduğunu dile getiren Başkan Salman, bu konudaki yetkili birimlerinde vermiş oldukları raporları esnaf ile paylaşmıştı.

Korktuğumuz az daha başımıza geliyordu diyen Başkan Vefa Salman; “Geçtiğimiz akşam Gazipaşa Caddesi üzerinde bir vatandaşımız intihar girişiminde bulundu. Ekiplerimiz ivedilikle olay mahalline intikal etse de müdahale ne yazık ki o kadar kolay olmadı. Binanın bir tarafında güvenlik önlemlerini alabilen ekiplerimiz, mevcut çıkmalar nedeniyle ön cephede hareket etme imkânları olmadığı için müdahalede bulunamadılar. Çok şükür ki, vatandaşımız intihar girişiminden vazgeçtiği için herhangi bir olumsuz durum yaşanmamıştır. Bu olay tüm esnafımız için örnek olduğuna inanıyorum. Onlarında artık daha duyarlı davranacağına inanıyorum.

Mecliste onaylanan yönetmeliğin bir an önce uygulanması gerektiğini, bu yaşanılan tatsız olay bizlere bir kez daha göstermiş oldu. Ne yazık ki bizlerinde bu konuda ne kadar haklı olduğumuzu ortaya koydu” diye konuştu.