30 Ağustos’un, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde ulusal kurtuluş savaşımızın zaferle taçlandığı gün olduğunu belirten Başkan Salman mesajına şöyle devam etti;

“Yüce Türk milleti Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının muharebelerde almış olduğu büyük zaferlerle bugüne kadar gelmiş ve bağımsızlığını kazanmıştır. 26 Ağustos 1922'de Ankara, Kocatepe'de başlayan ve tarihimizde destanlaşan Başkomutanlık Meydan Muharebesi, büyük bir zaferle sona ermiş, bu büyük zafer milletimizin kahramanlığının yanı sıra, birlik ve beraberliğini sağlamıştır. O günden bugüne kadar Cumhuriyetimizi, birlik ve beraberliğimizi geçmişte olduğu gibi bugün de bozmak isteyenler bulunmaktadır. Ancak, bu güçlere karşı 96. yıl önce nasıl mücadele ettiysek bugün de aynı azim ve kararlılıkla mücadelemizi sürdürmekteyiz. 

Bu duygu ve düşüncelerle Şehitlerimizin kanıyla kazanılan bu topraklarda zaferin mimarı olan Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyorum”