Yalova Üniversitesi’ne iki ödül birden Yalova Üniversitesi’ne iki ödül birden

Açılışta Yalova Valisi Muammer Erol, Şehit Kütüphaneleri Yalova İl Koordinatörü Erdoğan Yıldız, İl Jandarma Komutanı Mustafa Bakçepınar, İl Milli Eğitim Müdürü Abdülaziz Yeniyol, İl Emniyet Müdürü Göksel Topal, şehidin ailesi, sivil toplum kuruluşları temsilcileri yer aldı.

Açılış, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Şehit Mustafa İnan’ın hayatını anlatan konuşmanın ardından Erdoğan Yıldız sahneye davet edildi.

Yıldız, Şehit Kütüphaneleri Gönüllüleri adına yaptığı konuşmasında;

‘’Şehit Kütüphaneleri olarak ülke çapında şehitlerimizin adını taşıyan 266 kütüphane çalışması yapıldı. Yalova’da da 3. çalışmayı açacağız inşallah. Kardeşimizin adını ilim ve bilim yuvası olan okullarımızda yaşatarak, kütüphaneye gelen çocuklarımız hem okuyarak aydınlansınlar hem de bu ülkenin bekası için gencecik fidanların şehadete nasıl koştuklarını, hayatını, geleceğini hiç düşünmeden ‘’Ölürsem şehit, kalırsam gazi’’ diyerek şehadet şerbetini nasıl içtiklerini görsünler istedik.

Şehit Mustafa İnan Kütüphanesinin okulumuza ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyor, saygılarımı sunuyorum.’’ Dedi

Konuşmanın ardından Sayın Erol, şehidin babasına çiçek, Yalova İl Koordinatörü Erdoğan Yıldız’a plaket takdim etti.

İl Jandarma Komutanı Mustafa Bakçepınar, okul müdürü ve öğretmenlerine; İl Emniyet Müdürü Köksal Topaloğlu, kütüphanenin kuruluşunda emeği geçen kişilere teşekkür belgesi verdi.

Ardından kütüphane açılış kesim töreni gerçekleştirildi.