14 Temmuz 2019 Pazar günü saat 20.00’da şehit aileleri, gazi ve gazi aileleri onuruna Yalova Polis Lokali’nde düzenlenen akşam yemeği programına Yalova’da seçilmiş, atanmış, meslek örgütü, kurum müdürleri, kurum amirleri, şehit aileleri, gazi ve gazi aileleri katıldı.

  Yalova İl Müftü Yardımcısı Halil Eriş’in okumuş olduğu Kur’an-ı Kerim Tilavetinin ardından Yalova Müftüsü Cevdet Cemal Çıkrık tarafından dua edildi.

 Yapılan Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve duanın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Faruk Uysal, ’’15 Temmuz 2016 yılında cereyan eden FETÖ hain darbe girişimi cumhurbaşkanımızın liderliğinde kahraman milletimizin cesareti, onurlu direnişi sayesinde bertaraf edilmiş ve tarihimizin en önemli noktalarından biri olmuştur. 15 Temmuz gecesi harekete geçen hainler önce yargı ardından da Türk Silahlı Kuvvetlerimizin içerisinde kümelenmiş, ülkemizin geleceğine kastetmeye çalışmış, devletimizi teslim alabileceklerini sanarak meclisimize, demokrasimize, cumhuriyetimize, aydınlık yarınlarımıza ve şanlı ordumuza karşı darbe girişiminde bulunmuşlardı. Milletimiz, milli birlik ve beraberlik duygusu ile 15 Temmuz gecesi sokaklarda tıpkı Çanakkale Savaşı’nda, İstiklal Harbinde olduğu gibi tüm fertleriyle tek yürek, tek bilek olmuş milli iradesine sahip çıkarak darbecilere karşı cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazmışlardır’’ diye konuştu.

Haber: Oğuzhan Erduran

Fotoğraf: Mehmet Umut Gürcan