Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özkan Şenel, konu hakkında şu açıklamayı yaptı;
“Teknogirişim Sermayesi Desteği alabilmek için yapılan başvurular, akademisyen, sanayici ve yatırımcılardan oluşan bir heyet tarafından değerlendirilecek. Uygulayıcı kuruluşlar ise eğitim, mentörlük, kuluçka, işbirliği ağlarının kullanımı, iş fikirlerinin doğrulanması ve girişimcinin TÜBİTAK’a sunacağı iş planı önerilerinin onaylanması gibi faaliyetleri gerçekleştirecek. “Akıllı Ulaşım”, “Enerji ve Temiz Teknolojiler”, “Sanayide Dijital Dönüşüm”, “İletişim ve Sayısal Dönüşüm”, “Sağlık ve İyi Yaşam” ile “Sürdürülebilir Tarım ve Beslenme” başlıklı tematik alanlarda başvuru yapılabilecek.

BİGG Teknogirişim Programı ile genç ve yenilikçi girişimci adaylarının projelerini gerçeğe dönüştürme fırsatı doğuyor. Teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirleri, nitelikli istihdam oluşturacak teşebbüslere dönüşüyor. Fikirden pazara kadar olan yenilikçi faaliyetler destekleniyor. Bu sayede uluslararası rekabet gücü olan, teknoloji düzeyi yüksek ürün ve hizmet geliştirebilen başlangıç firmaları ekonomiye kazandırılıyor. Böylelikle nitelikli ürünlerde dış bağımlılığın azaltılmasına katkı sağlanıyor.

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Genç Girişimcilerden sorumlu Başkan yardımcısı olarak devletimizin genç girişimcilerimize sağladığı bu destekleri çok önemsiyorum ve hükümetimize teşekkür ediyorum. Ülkemizin geleceği olan genç girişimcilerimizin yeni iş fikirleri ve yapacağı yeni üretimlerle 2023 vizyonumuza büyük katkı sağlayacağına inancım tamdır. Bu kapsamda Bireysel Genç Girişimci Program’ına başvurular önemlidir ve şartları yerine getiren genç girişimci kardeşlerimizi programa başvuru yapmaya davet ediyorum.

Programa kimler başvurabilir?

Program kapsamında teknoloji ve yenilik odaklı girişim faaliyetinde bulunmaya aday, Teknogirişim Sermayesi Desteği çağrısında belirtilen nitelikleri taşıyan, örgün öğrenim veren üniversitelerin herhangi bir lisans programından 1 yıl içerisinde mezun olabilecek öğrenci, Yüksek lisans veya doktora programına kayıtlı öğrenci, Lisans, yüksek lisans veya doktora derecelerinden herhangi birini en çok 10 yıl önce almış kişi başvuru yapabilir.

Girişimci adayları, onay aldıkları iş planlarıyla birlikte TÜBİTAK’a başvurarak 200 bin TL tutarındaki yüzde 100 hibe destekten yararlanabilecek.”

Programa müracaat etmek isteyen genç girişimci adaylarımız http://www.tubitak.gov.tr/tr/destekler/sanayi/ulusal-destek-programlari/icerik-1512-teknogirisim-sermayesi-destegi-programi-bigg linkinden detaylı bilgilere ulaşabilirler.”