Açıklamasına, “Uluslararası Özgürlük Ödülü sahibi, işçi önderi ve eski Milletvekili Abdullah Baştürk Parkı’nın isminin değiştirilmek istenmesi Yalova’ya, kentin kültürüne, tarihine ihanettir” ifadeleriyle başlayan Şener bu karardan dolayı yaşadığı üzüntüyü, “Yaklaşık 30 yıldır Fevzi Çakmak Mahallemizdeki bir parkta adı yaşatılan DİSK eski Genel Başkanı ve 1969, 1973 ve 1987 yıllarında İstanbul 3. Bölgeden tam 3 kez TBMM’ne girerek Yalova’yı temsil eden Abdullah Baştürk’ün isminin parktan kaldırılmak için Yalova Belediye Meclisi’nin gündemine alındığı yönündeki haberleri üzüntüyle takip ediyoruz” sözleriyle dile getirdi.

“İsim Yalova halkının talebiyle Belediye Meclisi’nden oy birliği ile verilmişti”

1929 yılında Güneyköy’de doğan Abdullah Baştürk’ün, Yalova’nın yetiştirdiği önemli isimlerden biri olarak tarihteki yerini aldığını kaydeden Şener, “Abdullah Baştürk’ün ismi 1991 yılında vefatının ardından parka verilerek yaşatılmıştı. O gün parka Abdullah Baştürk’ün ismi Yalova halkının talebiyle Belediye Meclisi’nden oy birliği ile verilmişti. Yalova halkına sormuşlar mı böyle bir değişikliği istiyorlar mı? Soramazlar; çünkü alacakları yanıtı kendileri de biliyorlar” dedi.

“Toplumun hassas sinir uçlarıyla uğraşacaklarına, yeni yeşil alanlar oluşturmaya uğraşsınlar”

Abdullah Baştürk Parkı’nın isminin değiştirilmek istenmesini en hafif tabiri ile Yalova’ya, kentin kültürüne, tarihine, toplumsal hafızasına ihanet olarak değerlendiren Başkan Şener, “Bu düşünceden çok geç olmadan vazgeçilmelidir. Abdullah Baştürk isminden kim neden rahatsız oldu bilemiyoruz ama Baştürk, Yalova’nın sembol isimlerinden biridir ve onun ismini unutturmaya, parktan kaldırmaya güçleri yetmeyecektir.

İsimlerle, tabelalarla, toplumun hassas sinir uçlarıyla uğraşacaklarına Yalova’ya yeni parklar yeni yeşil alanları oluşturmaya uğraşsınlar” açıklamasında bulundu.