Çiftlikköy Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Halil Boyun servisçilerin sorunlarını dile getirdi.

Gazetemiz muhabirine açıklamalarda bulunan Boyun, “Ticari plakası olmayan araç ihaleye sokulmamalı. İl Trafik Komisyonu diyor ki yolcu taşıyan araçlar ‘P’ plaka takmak zorunda. Çocuklarını servislere emanet eden velileri bu konuda hassas olmaya davet ediyorum. Çocuğunu emanet ettiği servis aracının ticari plakası var mı, araçta güvenlik önlemleri alınmış mı ve bu şoför, Şoförler ve Otomobilciler Odası’na kayıtlı mı diye bir sormalı?

Odamıza kayıtlı olmayan bir şoför, herhangi bir işte bir hata yapınca şikayet için buraya geliniyor. Ama şikayet edecekleri şoför bu odaya kayıtlı çıkmıyor çoğu zaman. Velilere çocuklarını emanet edecekleri servisin, odamıza kayıtlı olup olmamasına dikkat etmesini ve bu konuda hassasiyet göstermesini rica ediyorum.” Şeklinde konuştu.

Özduman; ‘’Yükümlülüklerimizi yerine getiriyoruz’’

Servis şoförü Ozan Özduman, “Biz servisçiler olarak yükümlülüklerimizi yerine getiriyoruz. 0-1 taşıma ücretinde, servis hostesi ücreti ile birlikte 0-1 kilometre ortalama 300 TL civarında oluyor. Biz bu ücreti velilerden talep edemeyiz herkesin durumu belli. Biz zaten piyasanın çok altında bir ücret talep ediyoruz. Göz önünde olduğumuz için belediye, oda, okul aile birlikleri ayrıca trafik polisleri gibi kurumlarla mecralarla denetleniyoruz. Her öğrencinin kan gruplarına kadar araçlarımızda mevcut. Güvenlik kameralarımız mevcut. Çocuklarımızın güvenliği için araçlarımızın içinde yumuşak malzemeli tampon var. Tüm çocuklarımızın emniyet kemeri var. Aracın içinde çocuklarla ilgilenen personel var. Biz bütün yükümlülüklerimizi yerine getirebiliyoruz. Biz esnafın şöyle bir sıkıntısı var, velilerden 0-1 kilometreden 300 TL almak mümkün değil. Biz zaten piyasanın 100 TL altında hizmet veriyoruz.” Açıklaması gerçekleştirdi.