Toplantıda, İl Müdürlükleri tarafından daha önceden tespit edilen gündem konuları, istek ve öneriler, kurumsal programlarda yaşanan sıkıntılar ile çözüm önerileri ve mevzuat yönünden önerilebilecek değişiklik teklifleri hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Toplantıya Bursa İl Müdürü Erhan Karaca, Yalova İl Müdürü Mehmet Salih Aydin, Bilecik İl Müdürü Adem Bedir, Çanakkale Sosyal Güvenlik İl Müdürü Hilmi Ercan, Balıkesir İl Müdürü Muhammed Sıddık Polat katıldı.

Genel Sağlık Sigortası hariç, prim borcu yapılandırması 25 Kasım’da sona erdi. Yapılandırmanın etkileri ve yapılandırma işlemleri sonrası yapılacaklar konusu görüşüldü.

 

Genel Sağlık Sigortası Prim Borcu Bulunanlar için Son Tarih: 02 Ocak 2017

2016 yılı haziran ayı ve öncesine ait Genel Sağlık Sigortası prim borcunu yapılandırmak isteyenler vatandaşlar için son tarih 02 Ocak 2017. Borcunu yapılandıranlar gecikme cezası, gecikme zammı ve taksit farkı ödemeksizin borç asıllarını peşin veya 12 taksitte ödeyebiliyor. Genel Sağlık Sigortası borcunu yapılandırmak isteyen vatandaşların öncelikle Sosyal Yardımlaşma Vakıflarına gelir tespiti için başvurması gerekmektedir. Gelir testi yaptırmış olanların ise Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü veya Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüklerine başvurması yeterlidir.