Yalova Güç Birliği Dernek binasında bir araya gelen STK başkanları birlik ve beraberlik mesajı vererek Yücesoy’u Yalova Üniversitesi’nde rektör olarak görmek istediklerinin altını çizdi.

Biz birlikte Yalova’yız

STK Başkanları ortak gerçekleştirdikleri bildiride; “Birlik telakki etmek zorundayız. En iyisin, seçmek zorundayız. Etrafında 25 milyon nüfus olan butik bir kentte ekonomik olarak sıkışmışız. Yalova’mızın ileriye atlaması için taşın altına elimizi koymak zorundayız. Biz 7/24 çalışabilecek bir rektör adayı için buradayız” dedi.

STK’lar adına basın bildirisini okuyan Eski Yeşil Körfez Su Birliği Müdürü Salih Kocabaş; “Yalova’mızda bulunan sivil toplum örgütleri, meslek odaları, kooperatifler ve birliklerin temsilcileri olarak; Yalova’daki çevre ve su kirliliğinin önlenmesine yönelik çalışmaları konularındaki faaliyetlerindeki projelerinden yakından tanıdığımız Prof. Dr. Fehime Jülide Hızal Yücesoy hocamızı; Yalova Üniversitesindeki yaşanan ve yaşanabilecek sorunları çözümleyebileceğine inanmaktayız.

Yalova Üniversitesinde Rektör adayı olan hocamızı burada ortak basın açıklaması yapmak suretiyle desteklediğimizi açıklamak üzere bulunmaktayız.

Çalışkan, disiplinli, dürüst, yerli ve milli duruşuyla üniversitemizin önünü açacağına ve Yalova Üniversitesini lider üniversiteye dönüştürebileceğine inandığımız için sonuna kadar Prof. Dr. Fehime Jülide Hızal Yücesoy hocamızın arkasında olacağımızı bildiriyoruz. Allah yar ve yardımcısı olsun” dedi.

Basın açıklamasının ardından sivil toplum örgütleri, meslek odaları, kooperatifler ve birliklerin temsilcileri yayınlanan deklarasyonu imzaladı.

Rektör adayı Prof. Dr. Fehime Jülide Hızal Yücesoy’ u destekleyen sivil toplum örgütleri, meslek odaları, kooperatifler ve birlikler sırasıyla ; “Yalova Güç Birliği Derneği İlhami Başkan, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Esenköy Belediye Başkanı Özer Kaptan, Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, Kadıköy Belediye Başkanı Mehmet Şahin, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Mahmut Renkler, Mimarlar odası Başkanı Hakkı Gültekin, Çınarcık Şoförler ve Otomobilciler Başkanı Abdullah Gencer, Altınova Bal-Göç Derneği Başkanı Hasan Fıçıcı, Çiftlikköy Balkan Türkleri Derneği Başkanı Mustafa Çakmakçı, Yalova Berberler Odası Başkanı Turan Sağdıç, Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Tevfik Savaş, Servis Odası Başkanı Oktay Tunç, Amatör Spor Kulüpleri Birliği Başkanı Tamer Erbul,  Kuzey Kafkas Birliği Başkanı Mehmet Aydemir, Eski Yeşil Körfez Su Birliği Müdürü Salih Kocabaş, Altınova Servis İşletmeleri Koop. Başkanı Murat Aktoprak, Çiftlikköy Kafkas Derneği Başkanı Murat Erdoğan, Çerkez Birliği Başkanı Sabahattin Erbakış, YAFEM Başk. Yard. Yamitaş Yönetim Kur. Başkanı Selahattin Yıldız, Eski İl Genel Meclis Üyesi Tamer Ergün, Yalova Merkez Su Ürünleri Başkanı Erdal Tokalak, Yalova Gençlik Spor İl Temsilcisi Hakan Toraman, Kılıç Köyü Muhtarı Nedime Er, Elmalık Köyü Muhtarı Melih Boz, YAFEM Başkanı Özer Koyuncu, Fevziye Köyü Güreş Ağası Orbay Tuna, Minibüsçüler Odası Başkanı Sefer Keskin, Samanlı Köyü Muhtarı Çetin Pehlivan” Haber: Sezgin Altınel