SODAM Sosyal Dayanışma Merkezinin açılışına; Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Tutuk, AK Parti il Başkanı Muğlim Bağatar, AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, Yalova İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, Yalova İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, Yalova İl Jandarma Komutanı Mustafa Bakçepınar, Yalova Turizm Müdürü Şeref Tali, Yalova İl Tarım Müdürü Suat Parıldar katılım sağladı.

Açılış konuşmasını Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Muhammet Edip Özyılmaz yaptı. Özyılmaz konuşmasında; ‘’Bugün burada açılışı için toplanmış olduğumuz, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen Türkiye'de 13. İl 33. Merkez olan, Sosyal Dayanışma Merkezimiz ile gelir düzeyi düşük kadınlar başta olmak üzere, farklı sosyal tabakalarda yer alan kadınların bir araya gelerek, sosyal bütünleşmenin sağlanması, kadınların bireysel gelişimi ve kendine olan özgüveninin artması, mesleki beceri kazanması, kazandığı beceriyi uygulama alanı bulunması ve beraberinde kitlesel etkileşim ile ailenin temel direği olan kadınların sosyal yaşama entegrasyonunu sağlamak amaçlanmaktadır.’’

Özyılmaz ‘’Eğitim almak üzere 120 kişi merkezimize başvurdu’’

Dezavantajlı grupların var olan potansiyellerinin farkına varması sağlanarak, gelişimlerini sürekli kılmak ve toplum içerisinde ki statülerinin yükselmesine hizmet etme amacıyla kurulan, Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından organize edilen SODAM Merkezimiz, bugün itibari ile 21'i Çini, 25'i Mefruşat, 19'u El Nakışı ve 14'ü Çocuk Gelişimi Eğitimi olmak üzere toplamda 80 kursiyer kadınımıza hizmet vermektedir.

Ayrıca, Pilates-Zumba, Dikiş Terzilik, Okuma Yazma, Aşçılık, Kuaförlük, Tıbbi Sekreterlik, İşaret Dili ve benzeri alanlarda Eğitim almak üzere 120 kişi merkezimize başvurmuş olup ve kurslarının başlanılacaktır.

Özyılmaz ‘’Sektör için nitelikli iş gücü ihtiyacı’’

Merkezimizi önemli özelliği olan, çocuklar için oyun odası, kreş kısmında kurslarımız devam etmekte, 15 annemizin çocukları faydalanmaktadır. Kurs saatleri içerisinde anneler eğitimlerini alırlarken, çocukları da kreşimizde öğretmenleri eşliğinde çeşitli eğitici aktiviteler ve oyunlarla vakitlerini geçirmektedir.

Termal'de orman yangını alarmı: 1 şüpheli gözaltında Termal'de orman yangını alarmı: 1 şüpheli gözaltında

Merkezimizin bir diğer önemli özelliği de kurslarımızı tamamlayarak tekstil, aşçılık, bahçecilik vb. alanlardan sertifikalarını alan kadınlarımızın, eğitim almış oldukları alanlarda ki sektör temsilcileri ile bir araya getirilerek, kursiyerlerimize yönelik iş imkânlarının sağlanması olacaktır. Özellikle ara eleman sıkıntısı yaşanan birçok sektör için nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılayarak dezavantajlı durumda bulunan kadınlarımızın istihdama kazandırılması sağlanacaktır.

Projemiz hedef kitle olarak hiçbir ayrım gözetmeksizin SODAM da bir bütünleşme örneği sağlamaktadır. Açılışını gerçekleştirdiğimiz merkezimizin, ülkemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyor, katılımlarınızdan ötürü değerli Protokol üyelerimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.’’ Dedi.