Kent Konseyi Genel Sekreterliği tarafından konu ile ilgili olarak “Kent konseyinde oluşturulan görüşlerin değerlendirilmek üzere ilgili belediyeye gönderilmesini sağlamak Kent Konseylerinin asli görevleri arasında yer almaktadır. Bu durum, Belediyecilik mevzuatı ve Kent Konseyi Yönetmeliğinin ilgili maddeleri ile hükme bağlanmıştır. Belediyecilik Kanunu 76. Maddede; Kent konseyinde oluşturulan görüşler belediye meclisinin ilk toplantısında gündeme alınarak değerlendirilir ve Kent Konseyi Yönetmeliğinin 14. Maddesinde; Kent konseyi genel kurulunca oluşturulan görüşler, belediye meclisinin ilk toplantısında değerlendirildikten sonra belediye tarafından kent konseyine bildirilir ve uygun araçlarla kamuoyuna duyurulur. Ayrıca Kent Konseyi Yönetmeliğinin 12/3 maddesinde de; Meclislerde ve çalışma guruplarında oluşturulan görüşler, Kent Konseyi Genel Kurulunda görüşülerek kabul edildikten sonra değerlendirilmek üzere ilgili belediye meclisine sunulur” şeklinde açıklama yapıldı.

Yalova’nın yatırım bütçesi 806,6 milyon lira Yalova’nın yatırım bütçesi 806,6 milyon lira

Konu ile ilgili Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir, “Yalova Kent Konseyi tarafından Genel Kurul Üyelerine yönelik “Kentsel Sorunlar ve Çözüm Önerileri” başlıklı bir anket çalışması yaptık. Çalışma ile kentimizin öncelikli sorunlarını belirledik. Genel Kurul Üyelerimizin görüş ve önerilerini aldık. Ayrıca Çalışma Grupları toplantıları ve kurumsal ziyaretler esnasında üyelerimiz ve paydaşlarımız ile yaptığımız yüz yüze görüşmelerin sonucu da farklı görüş ve öneriler elde ettik. Ocak ayından itibaren Kent Konseyi’mize toplamda 65 öneri ulaştı. Gelen öneriler “Çevre ve İklim Değişikliği, Turizm-Kültür ve Sanat, Kentsel Planlama ve Ulaşım, Kentsel Dönüşüm, İstihdam ve Kalkınma, Eğitim ve Spor, Doğal Afetler, Gençler, Kadınlar ve Engelliler başlıkları altında toplandı” dedi.

Başkan Kandemir sözlerine, Kent Konseyimizde oluşturulan öneriler Genel Sekreterliğimizce düzenlenerek “Kentsel Sorunlar ve Çözüm Önerileri” başlıklı bir rapor hazırlandı. Hazırlanan rapor, 31 Mart 2022 tarihinde gerçekleştirilen Yalova Kent Konseyi 100. Gün Genel Kurulunda görüşüldü ve raporun Yalova Belediye Meclisi ve ilgili diğer kurumlara sunulmasına oy birliği ile karar verildi. Bu doğrultuda, ilgili raporumuz değerlendirilmek ve değerlendirildikten sonra Kent Konseyimizin bilgilendirilmesi üzerine Mayıs ayında gerçekleştirilen Yalova Belediyesi Meclisi’ne sunuldu.

Rapor, ayrıca Yalova Belediyesi dışında diğer kurum ve kuruluşları ilgilendiren öneriler bulunması münasebetiyle, İl Özel İdaresi, İlçe Belediyeleri, Yalova Üniversitesi, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası, Resmî Kurumlar ve Siyasi Partilere de değerlendirilmek üzere gönderildi” diyerek devam etti.

Kandemir son olarak, “Bizler Yalova Kent Konseyi olarak, bu önerileri ilgili kurumlara ileterek Genel Kurul üyelerimizin ve paydaşlarımızın sesi olmaya çalışıyoruz. Bundan dolayı üyelerimizden ve paydaşlarımızdan gelen her bir öneriyi şiddetle önemsiyoruz. Çalışmalarımıza da bu doğrultuda devam edeceğimizi belirtmek istiyoruz. Görüş ve önerileri ile güzide kentimiz Yalova’nın gelişimi için katkı sağlayan tüm genel kurul üyelerimize ve paydaşlarımıza, bu önerileri dikkate alan Yalova Belediye Meclisi ve ilgili diğer kurumlara teşekkür ediyoruz” şeklinde sözlerine son verdi.