Balıkesir Karesi Kent Konseyi tarafından her ay farklı bir konu ve farklı bir konukla gerçekleştirilen “Şehir Söyleşileri” programı, geçtiğimiz günlerde Türkiye Kent Konseyleri Birliği Yürütme Kurulu Üyesi ve Yerel Yönetim Uzmanı Hasan Soygüzel’in söyleşisiyle başladı. Balıkesir Karesi Kent Konseyi’nin aynı gün açılışı yapılan yeni hizmet binasında gerçekleştirilen söyleşinin konusu: “Kent Konseyi, Sivil Toplum ve Şehir” şeklinde oldu. Karesi Kent Konseyi üyeleri ve şehirdeki çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik ilgiyle karşılandı.

  Söyleşide, Soygüzel tarafından katılımcılara şehir kavramı, hemşerilerin hak ve sorumlulukları, kentlerin karşı karşıya olduğu temel sorunlar, STK’ ların kent yaşamındaki rolü ve kent konseyleri hakkında bilgi verildi ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Söyleşiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada Soygüzel: “Karesi Kent Konseyi tarafından bugün ilki gerçekleştirilen Şehir Söyleşileri programında Balıkesirli dostlarımızla bir araya gelerek Kent Konseyi, Sivil Toplum ve Şehir üstüne hoş bir söyleşi yaptık. Güzel ev sahipliği için Karesi Belediyesi’ne, Karesi Kent Konseyi’ne ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.” dedi.