Sabah 07:00’den, 23:00’lere kadar aktif olanSporium Alança’ sabah kahvaltısı ve ızgara çeşitlerinin yanı sıra, 50 ile 100’e kadar grup yemeklerine de hitap ederek, yaptığı hizmetlerle markalaşma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Genç işletmeci Yılmaz Şen, Yalova Manşet Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, Sporium Alança’nın hedeflerini anlattı. Eskişehir’de Biyoloji bölümünü bitirip Bursa’da master yapan Yılmaz Şen, ardından yılların tecrübeli ve deneyimli işletmecisi babası Ahmet Şen’in tavsiyesiyle ‘Sporium Alança ’şubesini hizmete açtıklarını, yaptıkları iş kolunda ciddi tecrübelere sahip olduklarını dile getirdi.

Şen Yalova Manşet Gazetesi muhabiri Nilüfer Ateş’e yaptığı açıklamada; “Sporium Alança’da hedefimiz öncelikle insan odaklı çalışmak. En azından birkaç sene başlangıçta tanıtım aşamalarında çok fazla kar amacı gütmeden, öncelikle müşteri kazanmayı hedefleyen bir ortam oluşturmaya çalışıyoruz.

‘Sporium Alança’da sabah 07:00’de kahvaltı başlar ve akşam 23:00’ekadar hizmet verilir. Kahvaltımız iki çeşit; bir tabak kahvaltımız var. İçinde kendi yaptığımız ürünler de dahil olmak üzere yaklaşık 12 çeşit mevcut. Bir de serpme kahvaltı hizmetimiz var. Serpme kahvaltımızda, yöresel ürünler devreye girmeye başlıyor. Mesela serpme kahvaltımızda 6 çeşit peynir var, bunların bir tanesi keçi sütünden yapılan Çerkez peyniri. Bunu Soğucak’daki köylüden tedarik ediyoruz. Onun haricinde Trabzon tulum peynirimiz, Çeçil peynirimiz, Ezine peynirimiz, kaşar peynirimiz var. Tabak kahvaltımız yoldan geçen, tek başına yemek isteyen, acelesi olan kişiler için ideal bir seçenek oluyor. Serpme kahvaltımız minimum iki kişilik oluyor. İçinde 35 çeşit ürün var. Hem işletmemize tanıtım olsun, hem de insanlar evinden çıktıktan sonra bir yere geliyorsa ona değsin diye ürün çeşitliliğimizi arttırdık. 

Şen, ‘Özel lezzetimiz çıtır, müşteriler tarafından çok beğenildi’

Izgarada kuzu çeşitleri mevcut. Et olarak da antrikot, kasap sucuğu, köfte var. Ayrıca üç ayrı tavuk çeşidimiz mevcut. Bunların içinde ustamızın tavsiye ettiği, çıtır dediğimiz, özel bir lezzetimiz de var.Çıtır müşteriler tarafından çok beğenildi.

2 aylık faaliyetimiz içinde gördüğümüz, müşteri kitlemiz bizi önceden tanıyan kişilerden oluşuyor. Yalova-Bursa Karayolu’ndan geçen, ‘Sporium Alança’yı merak edip ilk defa uğrayan müşterilerimiz de var. Gelen her müşterinin fikrini almaya çalışıyoruz. Grup yemekleri ve organizasyonlar konusunda ciddi tecrübemiz söz konusu.‘Sporium Alança’da, butik toplu yemekler vermek istiyoruz. İstenilen her türlü yemeği yapmaya hazırız ki yaptığımız da oldu ve müşterilerimizden olumla tepkiler aldık. Yemek çeşitlerini arttırmamız da mümkün.‘Sporium Alança’nın her türlü alt yapısı toplu yemeklere müsaittir. Açık alanda 150, kapalı alanda ise 50 kişiye aynı anda hizmet verebiliyoruz.

Şen, ‘Hedefim 1 ya da 2 yemek çeşidinde marka olmak’

Mesela ‘Güveçte Kuzu Kaburga’ ya da ‘Et Lokum’yemeklerinde isim yapmak. Bu konuda müşterilerimizin damak tadına hitap edecek lezzeti yakaladığımız düşüncesindeyiz. Yerlisi, yabancısı her insanın ‘Sporium Alança’ya gelmesi için bir sebep oluşturmak istiyoruz. Aklımızda birkaç çeşit lezzet var, tabi bu konuda henüz test aşamasındayız.

İşletmemiz öz kaynaklarımızla oluşturuldu. Çünkü personel ve işletme mantığı konusunda yıllardan beri süre gelen bir altyapımız var.

‘Sporium Alança’yeni bir işletme değil, ‘Sporium’un bir şubesi olarak hizmet veriyoruz. Babam Ahmet Şen’in yıllardır Yalova’da devem ettirdiği başarılı hizmetleri, ben inşallah Yalova ve yurt dışına kadar tanıtarak, hem yaşadığımız kentimiz Yalova’ya, hem de bizi tercih eden tüm müşterimize yeni bir marka oluşturmayı hedefliyorum” dedi.

Haber: Nilüfer Ateş