İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Suat Parıldar konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu’na istinaden çıkarılan 4/1 No Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğin 12. maddesinin 5. fıkrası gereği gırgır ağları ile su ürünleri avcılığı yapanlar için 15 Nisan- 31 Ağustos tarihleri arasında avcılık yasağı başladı.

Bu balık avlamak tamamen yasak anlamına gelmiyor. Yasak gırgır diye tabir edilen büyük balıkçı tekneleri için. Küçük tekneler, amatör balıkçılar ve olta balıkçıları avlanmaya devam edebilecekler. Bu dönemde balıklar yumurtalarını bırakmaya başladıkları için büyük tekneler ve gırgırlarda bunlara zarar verdiği için Bakanlığımızca böyle bir yasaklama dönemi oluşturuldu.

Kurallara uymak kaydıyla Su Ürünleri Avcılık Tebliği ile getirilen düzenlemelere uyulması şartıyla uzatma ağlarıyla su ürünleri avcılığı dönem boyu serbest olacak.

Bu süre zarfında getirilen yasaklara uyulması, balıkçılığımız ve balıkçılarımızın geleceği açısından büyük önem arzetmektedir"dedi.