Suat Parıldar, beraberinde Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Selihan Dicle Şimşek, İl Müdür yardımcısı İrfan Sakinci, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Necdet Tuncer olduğu halde Elmalık yolunda faaliyet gösteren Yalova Mantar Üretim Tesisini ziyaret ederek, incelemelerde bulundular ve üretim ve pazarlama durumu ile ilgili işletme sahibi Canan Cerit'ten bilgiler aldılar..

Elmalık yolunda kiraladığı tesiste yıllık yaklaşık 150 ton civarında mantar üretimi yapan iş kadını Canan Cerit, aynı zamanda Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü ile birlikte misel ve kompost üretimi de yaparak tüm Türkiye’ye satışını gerçekleştiriyor. Karşılaştığı güçlüklere rağmen vazgeçmeden üretime devam eden Canan Cerit 6 kişiye istihdam sağlıyor ve amacının çok para kazanmak olmadığını, örnek olmak amacıyla üretimini devam ettirdiğini ifade ediyor.

Balıkadamlar Kulübü’ne görkemli açılış Balıkadamlar Kulübü’ne görkemli açılış

Ak Parti kadın Kolları Başkanı Selihan Dicle Şimşek alanında diğer kadınlara örnek olacak çalışmalar yürüten Cana Cerit’le tanışmaktan ve işletmesini ziyaret etmekten keyif aldığını ifade ederek; “Çalışan, üreten, sabırla verdiği mücadele ile yolun en zor kısmını aşmayı başaran kadın girişimci, Yalova Mantar Üretim Tesisi sahibi Canan Cerit Hanımefendiyi, Tarım İl Müdürümüz Suat Parildar ile birlikte ziyaret ettik. İstiridye mantarının üretim ve pazarlama aşamalarının işleyişi ile ilgili kendisinden verimli bilgiler öğrendik. Girişimiyle geldiği noktada diğer kadınlarımıza da fayda sağlıyor olduğunu görmek ayrıca mutluluk verici…

İşini tüm detayları ile düşünerek nasıl titizlikle ve özveriyle yaptığını gördükten sonra, işletmesini çok daha iyi noktalara taşıyacağına yürekten inanıyorum. Misafirperverliği ve bizlere kapılarını açtığı için kendisine teşekkür ederim. Allah bol kazançlar ve başarılar nasip etsin” dedi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar’da İl Müdürlüğü olarak Canan Hanıma işletmesini sürdürebilmesi ve büyütebilmesi adına her türlü desteği verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini ifade etti.