Subaşı Merkez Mahallesi’ne yerleştirilen konteyner önünde düzenlenen törene Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay, Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği Başkanı Sabri Karaçam, MAGDER gönüllüleri ve belediye meclis üyeleri katıldı. Protokole Başkan Canbay ve Sabri Karaçam imza koydu.

Belediye Başkanı Turan Canbay, imza töreninde yaptığı açıklamada, seçim döneminde verdiği bir başka sözü yerine getirdiğini ifade ederek “Belediyemizce kullanılmayan bir konteynerimiz vardı. Meclis kararıyla bunun devrini onayladık. Akabinde gönüllü arkadaşlarımızın desteğiyle konteyneri restore ettik ve gerekli envanterleri tedarik ettik” dedi.

Yalova’nın bir deprem bölgesi olduğuna da dikkat çeken Turan Canbay, şöyle devam etti:

“Bu yüzden her zaman olası bir depreme karşı hazırlıklı olmalıyız. Yaşadığımız depremler de gönüllü çalışmaların arama kurtarma çalışmalarında çok önemli olduğunu ortaya koydu. Dolayısıyla tamamen gönüllülük esasıyla eğitim alan, gitgide yaygınlaşan MAGDER’e ve gönüllülere desteklerimiz devam edecek”

MAGDER Başkanı Sabri Karaçam da Başkan Turan Canbay’a teşekkür ederek “Tamamen gönüllülük esasıyla çalışan bir dernek olduğumuz için yerel yönetimlerin destekleri bizim için çok önemli. Subaşı’nda eğitimlerimizle ekibimizi oluşturduk. Her daim olası bir depreme hazırlıklı olmak istiyoruz” diye konuştu.

Tören sonrasında konteyner, MAGDER gönüllülerine tahsis edildi.