Bursa’nın tarihi merkezlerini rehberler eşliğinde gezen vatandaşlar, özellikle Bursa Ulu Cami ve İstiklal Savaşı Şehitleri mezarları ziyaretleri sırasında duygulu anlar yaşadı.

Subaşı Belediyesi, kültür ve tarih gezilerine Bursa ile başladı. Bursa gezisine katılan vatandaşlar, Yeşil Cami ve Külliyesi, Emir Sultan Camii ve Türbesi, Yıldırım Beyazıt Camii ve külliyesi, Tophane’den Bursa manzarası, Koza Han, Tarihi Çınar Gezisi, Osman Bey ve Orhan Bey türbelerini rehber eşliğinde gezdi ve bilinmeyen birçok tarihi bilgiye de gezi sayesinde öğrendi.

Bursa gezisinde en çok ilgi çeken yerlerden biri de Bursa Ulu Cami oldu. Caminin Mimberinin mimari yapısı oldukça dikkat çekerken, mimber üzerine yapılmış güneş sistemi de hayret uyandırdı. Bursa Ulu Cami ayrıca içinde şadırvanı olan tek cami olarak büyük bir ilgi uyandırdı. İstiklal Savaşı Şehitleri Mezarlığı’na gerçekleştirilen ziyaret de vatandaşları duygulandırdı.

Subaşı Belediyesi’nin kültür ve tarih gezileri kapsamında düzenlediği turlar Bursa ve İstanbul’un tarihle kesiştiği noktaları içeriyor.