Yalova Belediye Meclisi Mayıs Ayı Toplantısı, ‘Tam Kapanma’’ tedbirlerinden dolayı 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 15:00’de Yalova Belediyesi Meclis Salonunda yapıldı.

17 Maddenin gündeme geldiği Mayıs Ayı Meclis Toplantısının, Dilek ve Temenniler bölümünde, Cumhuriyet Halk Partili Grup Başkan Vekili Burçin Tangürek’in gündeme getirdiği, ayrıca Yalova Belediyesi Cumhuriyet Halk Partili Meclis Üyeleri; Sefer Keskin ve Erol Abacı’nın da AK Partili Yalova Belediye Meclis Üyesi ve Plan ve Bütçe Komisyonu Uğur Daban’a yönelik,  ‘Yalova Belediye Meclis Üyesi sıfatı ile Yalova Belediyesine bağlı bir kurum olan YASKİ’ye, 5393 Sayılı Belediyeler Kanununun 26. Maddesine göre, iş yapmasının yasal olmamasına rağmen, Yeşil Körfez Su Birliği’ne iş yapıp yapmadığı, faturalar kesip kesmediği, kesilen fatura bedellerinin Yeşil Körfez Su Birliğine iade edilip, edilmediği’’ sorularına, Sn. Uğur Daban neden sessiz kaldı?   

Bu konu da söz alıp tüm meclis üyelerini bilgilendirmesi gereken Sn. Daban neden susmayı tercih etti?

Yalova Belediyesi’nin geçmişteki her Meclis Toplantısında, hemen hemen her konuda fikirlerini açıklamayı kendine görev bilen AK Partili Yalova Belediye Meclis Üyesi Uğur Daban’ın kendisine yönelik iddialara sesiz kalması, suçlamalara cevap vermemesi ne kadar doğru bir davranış?  

Benim Daban’dan beklentim, çıkıp dobra dobra ‘’burada hata yaptım’’ demek olmalıydı. Susarak, açıklama yapmayarak, yapıldığı iddia edilen hatalarından dolayı Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk’un savunması altına sığınması, Uğur Daban’ı hiçbir zaman AK’lamayacaktır.

Sn. Yalova Belediye Başkanvekili Mustafa Tutuk’un, Cumhuriyet Halk Partili Yalova Belediye Meclis Üyelerine yönelik, ‘’Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulunabilirsiniz’’ şeklinde söylemleri yerine, kendisinin Uğur Daban hakkında, Yalova Cumhuriyet Savcılarına suç duyurusunda bulunması gerekmez miydi?