Emitt Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı

Dünyanın en büyük 5 turizm fuarından biri olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT) 70.000 metrekare alana kurulu 12 salondan oluşan fuar 80 ülke ve yüzlerce turizm merkezinden 5.000 katılımcıyla 26 Ocak’ta İstanbul Büyükçekmece TÜYAP’ta kapılarını ziyaretçilerine açtı.
10. Salonda Yalova İl Kültür Turizm Müdürlüğü bünyesinde kurulan Yalova Standında Altınova, Çiftlikköy, Armutlu, Termal, Çınarcık Belediyeleri, YTSO Yalova İl Kadın Girişimciler Kurulu ve Yalova Arı Yetiştiricileri Birliği'nin tanıtım materyalleri yer aldı.
Stantta Yalova İl Kültür Turizm Müdürü Şeref Tali, Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan ziyaretçilerle yakından ilgilendi.

Yalova Valisi Tuğba Yılmaz fuara katıldı
Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Yalova'nın tanıtımı için stantta yer alan ürünleri tek tek inceledi, ilçe belediye başkanları ve katılımcılarla sohbet etti. Vali Yılmaz'a, Yalova'nın tatlısı Yalova Sütlüsü ikram edildi. Karşılıklı edilen sohbetin ardından Vali Yılmaz Yalova Belediyesi'nin standını da ziyaret etti.
Amacımız Yalova'yı en iyi şekilde tanıtmak 
Yalova İl Kültür Turizm Müdürü Şeref Tali Emitt Fuarı'ndaki çalışmalarıyla ilgili yaptığı konuşmasında, "Dünyanın 5. en büyük fuarı olan Emitt'e bu sene Yalova'mızı 7. kez tanıtıyoruz. Tabi ki Yalova deyince aklımıza turizm geldiğine göre, Yalova'nın marka değeri olarak ne varsa tanıtmak için buradayız.Amacımız Yalova'yı en iyi şekilde tanıtmaktır. Yurt dışından ve yurt içinden gelen yerli ve yabancı turistlere Yalova'mızı en iyi şekilde ifade etmek için görsellerimiz, ürünlerimiz, materyallerimizle buradayız. Bu fuarda 5 ilçe belediyemizin marka değeri olan ürünleri, el sanatları ürünlerimiz, ipek koza kursumuzun değerli ürünleri var. Ayrıca Yalova'da yeni yeni marka olmaya başlayan sabun çiçekleri, boynuz takı ustamızın değerli ürünleri, olmazsa olmazımız Yalova sütlüsü ve Yalova'mıza ait önemli bir değer olan Yalova kolonyası standımızda yer almakta. Yalova'ya özgü marka değeri olan bu ürünlerimizi standımızı ziyaret eden tüm ziyaretçilerimize takdim ediyoruz.
Artı Türkiye'de ilk üçe giren Yalova'mızın Çiçeği var. Artı arıcılar birliğimiz burada onlarda Yalova'nın meşhur kestane balını gelen misafirlerimize ikram ediyorlar. Tabi ki satışlarını da yapıyorlar. Amacımız Yalova'nın tanıtımını en iyi şekilde yapmaktır. Tabi ki mükemmelliyette sınır yoktur ama bir yerden başlamak lazım. Bu konuda bizi yalnız bırakmayan başta sayın valimize, belediye başkanlarımıza, bütün bu standı düzenleyen arkadaşlarımıza, 5 ilçenin değerli belediyesinin değerli çalışanlarına, katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Bir teşekkürde Yalova'dan bu karlı kış gününde gelip Yalova standımızı ısıtan çok değerli basın mensuplarına da ayrı ayrı teşekkür ederim" ifadelerine yer verdi. Haber: Sezgin Altınel