Gazileri ev ve iş yerlerinde ziyaret eden Tanaçan çiçek sunarak vatan için yaptıkları fedakarlıklardan dolayı gazilere teşekkür etti. Her şehit ve gazinin tarihe olduğu kadar bu ülkede yaşayan her vatandaşın kalbine de altın harflerle ile yazıldığını ifade eden Tanaçan “Aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin dün cephede vermiş oldukları şanlı mücadele bugün Türk Gençliğinin en büyük övünç ve feyiz kaynağıdır.

Tarihin gördüğü en büyük destanların kahramanları olan şehitlerimiz ve gazilerimiz dün olduğu gibi bugünde yolumuza ışık tutan en önemli yol göstericilerdendir. Vatan sevgisi ile dolu göğüslerini düşman karşısında siper eden, değil düşman elinin düşmanın hain emellerinin bile vatan toprağına uzanmasına izin vermeyeceğimizin en büyük delili olan kahraman gazilerimize Ülkü Ocakları olarak vereceğimiz söz şudur ki yazdığınız destanlar ile Türk Milletinin hafızasına kazınan isimleriniz asla unutulmayacak ve sonsuza kadar yaşayacaktır.

Hatıralarınıza sahip çıkmak ve onları yüceltmek Ülkücüler olarak Aziz milletimize duyduğumuz tarifsiz sevginin ve soylu Türk tarihine duyduğumuz bağlılığın ifadesi olmaya devam edecektir.” dedi.