TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası’nın, mülkiyeti Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne ait Yalova ili, merkez ilçesi Bahçelievler Mahallesine kayıtlı, tamamı 2.900.000m2 yüzölçümlü araziden 22 pafta, 317 ada, 6,7, 8 ve 13 parsel sayılı, toplamda 940m2 yüzölçümlü taşınmazların Yalova Üniversitesi eğitim tesisleri için kampüs alanı olarak kullanılmak üzere Hazineye bedelsiz olarak devredilmesine dair, 06.12.2010 tarih ve 2010.T-39 sayılı Yüksek Planlama Kurulu kararının, aynı bölgeye ilişkin daha önce verilen yargı kararlarının bulunduğu, TİGEM Faaliyet alanı olan arazilerin başka bir kuruma devrinin, 3646 sayılı yasaya ve 540 sayılı KHK’ya aykırı olduğu, arazi devrinin ve faaliyet değişikliği olmadığı, bu sonucu doğuracak işlemlerde Yüksek Planlama Kurulu’nun yetkisinin bulunmadığı, Bursa 2. Bölge İdari Mahkemesi tarafından,19.10. 2015 tarihinde yapılan duruşmada verilen karar gereğince; TİGEM’e ait yukarıda belirtilen arazilerin, Yalova Üniversitesine verilmesi oy birliği ile ret edildi.

Bursa 2. Bölge İdari Mahkemesi tarafından çıkan bu karardan sonra, Danıştay’a yapılan temyizden ne tür bir sonucun çıkacağı ise Yalova kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.

Öte yanda, Yalova Üniversitesi ile beraber 2008 yılında kurulan Karabük Üniversitesi kampüs alanının tapu sorunu daha üniversite kurulur kurulmaz çözülürken, fakülte binalarının tamamlandığı, öğrenci sayısının ise50 bin dolayına yükseldiğinden bahsedilirken, Yalova Üniversitesinin şu anki içler acısı durumutüm Yalova'yı olumsuz bir şekilde etkiliyor. Haber: Ayhan Polat