Yalova Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde 26 Kasım Perşembe günü saat 14.00’da gerçekleşen sergiye; Yalova Valisi Muammer Erol, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, Yalova Müftüsü Cevdet Cemal Çıkrık, Yalova Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı İl Müdürü Muhammet Edip Özyılmaz ve MHP Yalova İl Başkanı Namık Öz katılım gösterdi.

Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar, sergi açılışı öncesi yaptığı konuşmada, “11. Tarım ve İnsan Fotoğraf sergisine hoş geldiniz diyorum. Tarım ve Orman Bakanlığımız Eğitim ve Yayın Daire Başkanlığımızca 2009 Yılında startı verilen bir organizasyon bu. Vakıfbank sponsorluğunda düzenlenen ve Tarım ve Ormancılık sektöründe iştigal eden ve bu sektörlerin nihayetinde insan temalı olan çalışmaların değerlendirildiği ve jüri tarafından derecelendirildiği nihayetinde de ülke çapında sergilere sunulduğu bir çalışma oldu. Yarışmaya bugüne kadar 34.418 eser katıldı. Bu yıl 11’incisi düzenlenen yarışmanın teması “su” temalıydı. Genel, çiftçi, öğrenci, Tarım ve Orman Bakanlığı çalışanları kategorilerinde 1802 katılımcı 7292 eserle katılım sağladı. 18 eser ödül alırken 120 eser de katalog ve sergileme için seçilmiştir. Bugün burada da bu eserler içerisinde 64 adet eserimiz sergilenmektedir. Ayrıca çiftçilerimizin üretim gayretini yeni fotoğraflarla göstermek için de bakanlığımız 12’inci yarışmanın temasını “çiftçi varsa hayat var” şeklinde belirterek tarımveinsan.com adresinden başvuru ve sanal fotoğraf sergisi olarak açmıştır. Her birinde ayrı bir emek ayrı bir hikâye olan eserlerde sergilenmeye değer bulunan fotoğrafların yer aldığı sergimizde katılımınızdan dolayı şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Yalova protokolü ile sergiyi gezen Suat Parıldar, sergilenen fotoğraflar hakkında Vali Muammer Erol ve İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel’e bilgiler verdi. Sergi, toplu fotoğraf çekimi sonrası sona erdi.